Kuijken voorzitter The Hague Security Delta

Wim Kuijken (fotograaf: Capital Photos - Frank van Beek)

Wim Kuijken is vanaf 1 januari 2016 de voorzitter van het bestuur van de Stichting The Hague Security Delta (HSD). Hij volgt hiermee de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, op. De in 2013 opgerichte stichting heeft als taak om samenwerking tussen bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen in het (digitale) veiligheidsdomein te stimuleren, zodat kennis wordt gedeeld en gezamenlijk innovaties worden ontwikkeld.

Doel van The Hague Security Delta is het vergroten van de (digitale) veiligheid, de internationale concurrentiepositie van Nederland op dit vlak te versterken en meer banen te creëren. De stichting is gevestigd op de HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag.

Wim Kuijken was gemeentesecretaris van Den Haag van 1990-1995 en daarna secretaris-generaal op de Ministeries van BZK, Algemene Zaken en Verkeer en Waterstaat. Hij is sinds 2010 Deltacommissaris (voor 3 dagen per week). Ook is hij onder andere president-commissaris van De Nederlandsche Bank. Hij zal zijn werkzaamheden als voorzitter van Stichting The Hague Security Delta als neventaak vervullen.

Kuijken: 'In mijn hoofdfunctie als regeringcommissaris voor het Nationale Deltaplan ben ik verantwoordelijk voor de plannen voor de fysieke veiligheid van ons land. Een langetermijnopgave waar we met veel partijen aan werken. Als voorzitter van The Hague Security Delta hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de digitale veiligheid van ons land. We zullen gezamenlijk hard moeten werken om de digitale kwetsbaarheid van ons land het hoofd te bieden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-31T10:35:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.