Directeur Fox-IT Joost Halkes stapt op

Joost Halkes

Algemeen directeur van Fox-IT Joost Halkes houdt het voor gezien. Hij verlaat per 1 mei 2018 het bedrijf. Halkes werkte anderhalf jaar voor Fox-IT. Het security-bedrijf meldt dat de vertrekkend directeur zelf heeft aangegeven op zoek te willen naar een nieuwe uitdaging. Eindverantwoordelijke voor de divisie Finance & Support, Rob Koppen, neemt de taken van Halkes over tot er een vaste vervanger gevonden is.

In een persbericht meldt Fox-IT dat Halkes heeft aangegeven dat hij op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.

Hij noemt Fox-IT  'Een iconisch bedrijf met een fantastische groep collega’s', maar kiest er desondanks voor om zich te richten op een rol die beter bij zijn persoonlijke drijfveer past. 'Ik wil de tijd en ruimte nemen om op zoek te gaan naar een mooi bedrijf in de consumentenmarkt op het snijvlak van innovatie en duurzaamheid.’

In zijn rol van operationeel directeur was Halkes verantwoordelijk voor de verdere professionalisering van Fox-IT binnen moederbedrijf NCC Group dat eind 2015 het van oorsprong Delftse bedrijf overnam. Daarbij waren het behoud van de eigen identiteit en inspanningen om Fox-IT beter aan te laten sluiten bij de doelstellingen van het Britse bedrijf.

Bol.com

Voordat Halkes begon bij Fox-IT werkte hij voor Bol.com in verschillende leidinggevende functies. Hij gaf onder andere leiding aan het team dat de productcatalogus beheert en was daar verantwoordelijk voor de ict-omgeving, met big data- en security-onderdelen. Halkes volgde op 1 november 2016 Fox-IT-medeoprichter Menno van der Marel op.

Rob Koppen

Rob Koppen, leidinggevende van de divisie Finance & Support, neemt de functie van managing director waar totdat er een vaste vervanger is gevonden.

Volgens het beveiliginsgbedrijf heeft Rob Koppen uitgebreide ervaring op bestuurlijk niveau bij verschillende bedrijven binnen de accountancy-, advies- en ict-sector.

NCC Group-ceo Adam Palser stelt dat Koppen een zeer ervaren cfo en interim manager is die gewend is om in zulke situaties actief te zijn. Fox-IT hoopt op korte termijn een nieuwe definitieve kandidaat voor de functie te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-26T15:11:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.