Inkomens doe-functies stijgen het hardst

Het zijn met name de praktische ict-beroepen die de grootste salarisstijging zagen. Dit blijkt uit een rapport van Beerenschot wat de trend signaleert dat het salaris van ict'ers het afgelopen jaar harder is gestegen dan het landelijk gemiddelde.

Het inkomen van werknemers in de ict-branche steeg 4,7 procent, terwijl de gemiddelde Nederlandse werknemer er 2 procent op vooruit ging. Vooral de inkomens van de doe-functies in de ICT stegen hard. De inkomens van it-managers zijn het minst gestegen: met 1 procent.

Doe-functies als applicatiebeheerders, netwerk/systeembeheerders, database programmeurs en –beheerders zaten met een inkomensstijging van respectievelijk 7,2 procent, 8,0 procent en 8,3 procent boven het gemiddelde. Zij verdienen dit jaar respectievelijk 35912, 35100, 38447 en 38500 euro (bruto).


Uit het onderzoek bleek ook dat de ict’er graag blijft zitten waar hij zit. Maar liefst 70 procent van de werknemers is zich helemaal niet aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. Slechts 15 procent heeft zijn cv laten zien aan een bemiddelaar op de arbeidsmarkt. Gemiddeld werkt een ict’er zo’n vijf jaar bij hetzelfde bedrijf. Voor vrouwen is dat iets minder. Zij werken gemiddeld vier jaar bij dezelfde werkgever.

De ict-wereld blijft een echte mannenwereld. Drie jaar geleden was ongeveer 10 procent van de ict-werknemers vrouw. Dit deel is nu gezakt tot 6 procent. De vrouwen verdienen ook 10 procent minder dan hun mannelijke collega’s. De uitkomsten van het Beerenschot-rapport zijn gepubliceerd in een speciale uitgave van ict-vakblad Automatisering Gids.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-20T13:24:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.