Twee zetels bij Surf voor Hans Louwhoff

Nu nog cio bij TU Eindhoven; overstap per 1 juni a.s.

Starter

De ledenraad van Surf heeft Hans Louwhoff benoemd als chief operations officer. Ook neemt de oud- Sociale Verzekeringsbank (SVB)-manager plaats in de raad van bestuur van de coöperatie. Hij start per 1 juni van dit jaar. Louwhoff komt van de TU Eindhoven vandaan, waar hij nu nog de cio-rol vervult.

Hans Louwhoff zal samen met Jet de Ranitz, als voorzitter, en de nog aan te wijzen chief innovation officer (cino) de nieuwe raad van bestuur vormen. Met de benoeming van Harry van Dorenmalen als nieuwe voorzitter (sinds 1 maart) en van Ellen van Schoten en Saskia Vlaar (beiden per 1 april) zal de raad van commissarissen weer compleet zijn.

De stoelendans vloeit voort uit de ambities van Surf om digitalisering van onderwijs en onderzoek meer impact te laten hebben. Ook wil Surf sterker inzetten op innovatie. Dergelijke ambities, aldus een persverklaring, vraagt om een intensieve en inhoudelijke samenwerking met de leden en daarmee om een andere Surf-organisatie. Om ruimte te geven aan die verandering, maken de huidige bestuurders Erik Fledderus (voorzitter), Jan Bakker en Erwin Bleumink plaats voor genoemde personen.

Louwhoff is nu nog werkzaam als cio/directeur information management & services bij de TU Eindhoven.  Daarvoor is hij anderhalf jaar actief geweest als zelfstandig interim-manager en was hij geruime tijd werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank in verschillende managementrollen op het gebied van it, dienstverlening en organisatieontwikkeling.

Kritiek

Helemaal van onbesproken gedrag is Louwhoff niet. In 2015 waren er sterke geruchten dat hij als it-manager van de Sociale Verzekeringsbank medewerkers verbood kritiek te hebben op de gang van zaken rond de bouw van het zogeheten multi-regelingensysteem (mrs). Nadat hij was opgeklommen tot hoofd van de it-afdeling ging hij over tot het vervangen van alle bestaande managers en teamleiders, waarna het mrs-project faliekant mislukte. Louwhoff is daarna verantwoordelijk gesteld voor de it voor de nieuwe opzet van het persoonsgebonden budget (pgb), wat zoals bekend ook geen onverdeeld succes werd.

Het hindert Jan Lintsen, voorzitter Surf-ledenraad, niet om te benadrukken dat Surf een organisatie is met een grote betrokkenheid van leden en medewerkers. ‘Er staan grote uitdagingen op de digitaliseringsagenda van onderwijs en onderzoek. Voor de leden is het belangrijk dat Surf met hen goed blijft inspelen op toekomstige technologische ontwikkelingen. De nieuwe raad van bestuur gaat sturing geven aan deze digitale transformatie om zo de kansen die de digitalisering biedt ten volle te benutten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-30T19:05:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.