Leiding Microsoft Nederland alweer in nieuwe handen

Anke den Ouden volgt de in maart aangestelde Bas Telgenkamp op

Anke den Ouden

Microsoft Nederland heeft in Anke den Ouden een nieuwe algemeen directeur gevonden. Den Ouden (57), die vandaag start, werkt sinds 1997 voor Microsoft en heeft in verschillende landen en functies voor het softwarebedrijf gewerkt. Ze neemt het stokje over van Bas Telgenkamp, die negen maanden geleden de stoel van algemeen directeur van Microsoft Nederland innam. De reden van zijn vertrek is niet gemeld, maar volgens een bekende van de vertrokken directeur zou er 'geen goede match' zijn tussen Telgenkamp en de organisatie van Microsoft Nederland.

Microsoft benadrukt dat Telgenkamp zelf besloten heeft om terug te treden als algemeen directeur. 

Den Oude startte haar carrière bij Microsoft Duitsland. Na functies binnen de zakelijke- en consumentenmarkt van Microsoft Rusland en Polen en op het hoofdkantoor van Centraal & Oost-Europa, strijkt ze nu neer op Schiphol waar het hoofdkantoor van de Nederlandse tak is gevestigd.

Volgens Den Ouden is het ondanks haar avonturen in het buitenland altijd haar ‘grote droom’ geweest om leiding te geven aan Microsoft Nederland. Er ligt volgens haar een mooie uitdaging om de organisatie te optimaliseren om ‘nog beter’ te kunnen voldoen aan de wensen van klanten en partners. Het gaat onder meer om het versnellen van de digitale transformatie die bij veel bedrijven op de agenda staat.

MKB en grote bedrijven

Met de benoeming van Den Ouden kiest Microsoft voor iemand uit de eigen organisatie. Telgenkamp, die in maart 2021 startte als opvolger van Ernst-Jan Stigter, kwam van adviesbureau Accenture. Dat bedrijf beschikt overigens over een flinke adviestak voor Microsoft-diensten.

In oktober 2020 nam Microsoft het managementteam op de schop. Er werden toen nieuwe leden benoemd en de directie werd verdeeld in een tak die zich richt op het de activiteiten in het mkb en een voor grote bedrijven. 

Microsoft Nederland heeft rond de duizend medewerkers in dienst. Wereldwijd zijn er ruim 160.000 werknemers bij Microsoft actief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-22T11:37:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.