Rinse Tamsma verlaat SAP en duikt op bij Tableau

Rinse Tamsma

Rinse Tamsma is per 1 januari begonnen als vicepresident van het noordelijke deel van de EMEA-regio bij Tableau, onderdeel van Salesforce. Eerder leidde hij SAP Nederland, om halverwege vorig jaar intern te kiezen voor een andere functie binnen het van oorsprong Duitse bedrijf. Die functie werd nooit bekleed. Hij verruilt SAP dus nu voor Tableau.

Bij Tableau is Tamsma verantwoordelijk geworden voor de noordelijke EMEA-regio. ‘Hier draait het niet alleen om technologie’, zegt Tamsma op zijn LinkedIn-profiel. ‘Tableau richt zich op de volledige datacultuur waarin organisaties en mensen ondersteund worden om die cultuur te bevorderen. Hierin worden zakelijke gesprekken gevoerd op basis van inzichten en gegevens. De wereld is hard op weg om ‘digital-first’ te worden en dit biedt een enorme datakans. Inzichten uit data zorgen voor toekomstig succes van organisaties.’

SAP Nederland

Tamsma startte per 1 oktober 2018 als algemeen directeur van SAP Nederland en werd daarmee verantwoordelijk voor de groeistrategie in Nederland, het uitbouwen van de salesactiviteiten en het verder ontwikkelen van het partnerkanaal. Hij volgde Patrick van Deven op, die eerst nog een andere rol vervulde om vervolgens SAP de rug toe te keren. Tamsma op zijn beurt realiseerde een groei in de vraag naar de cloudoplossingen van SAP.

Een kleine drie jaar later moest Tamsma zijn positie afstaan aan Jeroen van der Lingen. In het persbericht van halverwege vorig jaar werd nog gerept over ‘een andere uitdaging binnen SAP’ die Tamsma aan zou gaan. Uit zijn LinkedIn evenwel blijkt dat Tamsma tot en met eind vorig jaar (op papier) de managing director van SAP Nederland was - en dat hij dus nu via de achterdeur de overstap naar Tableau maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ken de heer Rinsma nog van mijn periode bij Exact NL. Werkelijk waar nooit begrepen waarom hij de sales heeft mogen leiden, heeft geen noemenswaardig succes weten te behalen binnen Exact NL / duidelijke visie weten over te brengen. Later is hij overgezet naar Exact International, wederom totaal geen succes geboekt. Krap 1 jaar later vertrok hij maar naar SAP. En weer dezelfde riedel, geen succes. Onbegrijpelijk dat dit soort incapabele mensen op dit soort top-posities weten te komen. Hetzelfde geldt voor zijn maatje Joost Tigelaar. Benieuwd hoe lang die meneer nu op zijn positie blijft zonder meneer Tamsma.

@P.D. dit is een bekend fenomeen 'peter principle'. ikzelf bemerk ook hoe hoger op de ladder ik kijk, hoe meer incapabele mensen ik tegen kom en hoe meer buzzwords gebruikt worden.

@P.D.....helaas maar waar. Ook ik heb met hem mogen "samenwerken" wat een bal van een vent zeg. Werkelijk waar geen oog voor management strategie en laat staan voor sales- en/of marketing strategie. Hij wist bij ons op de afdeling een sales met een aantoonbare trackrecord en op handen gedragen door klanten ontevreden over te zijn. Rinse Tamsma is het voorbeeld van iemand die niet begrijpt wat echte sales mentaliteit is. Met zijn verhalen over zijn periode in het verre oosten raakt hij niet uitgesproken. "Personeel daar doet echt alles voor je". Gek he Rinse, als jij als blanke man in een ontwikkelingsland de scepter mag zwaaien en dat ruim 25 jaar geleden! En zijn mooie verhalen dat ie graag andere mensen op weg helpt. Hoeveel mensen die met een arbeids hulpvraag bij jou zijn gekomen heb jij nou echt geholpen zonder dat jij zelf er 10x beter van werd? De laatste opmerking van P.D. ook helemaal waar!!!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-10T11:41:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.