Main Capital II investeert in Iaso Backup

Main Capital II neemt een substantieel minderheidsbelang in Iaso Backup Technology, leverancier van online back-upsoftware. Met het groeikapitaal van Main Capital wordt het voor Iaso mogelijk zijn online back-upoplossing ook internationaal uit te rollen, aldus de betrokken partijen.

Er worden geen mededelingen gedaan over de mate waarin Main Capital zal participeren. Met zijn deelname in Iaso speelt Main Capital in op de snelgroeiende markt van online-back-updiensten. Iaso is leverancier van de back-uptechnologie achter onder andere KPN Back-up Online, Freecom Backup Online en Interpolis DataParaat en introduceerde onlangs een nieuwe versie van zijn product, genaamd Iaso Backup 2010.

Iaso krijgt met Main Capital een durfkapitalist aan boord. Main helpt en adviseert waar mogelijk het management om de verdere uitbouw van de onderneming te realiseren. Hiertoe wordt onder andere door Main invulling gegeven aan een 'board seat'. Rob Verbeek, ceo en managing director van Iaso zegt dat de kapitaalinjectie voor Iaso op het perfecte moment komt. 'We hebben de afgelopen anderhalf jaar hard gewerkt aan het verder verbeteren van onze software en het klaarmaken van onze organisatie voor een volgende groeifase. De participatie van Main geeft ons de mogelijkheid om nu verder te investeren in groei, die gezien ons dominante marktaandeel in Nederland, vooral uit het buitenland zal moeten komen.'

Over Main Capital II

Main Capital II is een private equity fonds met een investeringsfocus op kleine en middelgrote bedrijven voornamelijk actief in de sectoren Media & Entertainment, Leisure en Technology/ICT. In deze sectoren beschikt Main over specifieke expertise en ervaring en een uitgebreid netwerk. Fondsmanager is Main Capital Parners BV, met thans een totaal beheerd vermogen van  36 miljoen euro. Main Capital II richt zich met name op early stage investeringen, groei- en expansie investeringen als onderdeel van een buy & build strategie, (small) management buy-outs en herstructureringen.

Investeringsbedragen liggen tussen 500.000 tot  vijf miljoen euro. Main Capital II is gestructureerd volgens een co-investment model, hierdoor kan het fonds transacties aan tot maximaal 12,5
miljoen euro. De sweetspot bij management buy-outs zijn transacties met een Enterprise Valuation in de range 10  tot 75 miljoen euro. Funders van Main Capital zijn: familiebedrijven, rijke individuen en financiele instellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-29T09:58:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.