Citrix koopt cloudbeheerspecialist EMS-Cortex

man cloud laptop kantoor

Virtualisatieleverancier Citrix breidt zijn cloudapplicatieportfolio uit door het bedrijf EMS-Cortex uit Nieuw-Zeeland voor een onbekend bedrag over te nemen. De cloudbeheerdiensten van EMS-Cortex komen onder de Cloud App Delivery Group van Citrix te vallen. Hiermee hoopt het bedrijf meer van zijn OpenCloud-infrastructuuroplossingen aan service providers en andere organisaties aan te bieden die bijvoorbeeld Microsoft-hostingdiensten aan klanten bieden.

EMS-Cortex, dat gevestigd is in Auckland in Nieuw-Zeeland, levert het Cortex Cloud Control Panel. Hiermee kunnen cloud service providers en andere klanten hun clouddiensten beheren en onderhouden. Het EMS-Cortex Cloud Control Panel is geïntegreerd met Citrix ZenApp. Ook ondersteunt EMS-Cortex diverse Microsoft-hostingoplossingen zoals Exchange, SharePoint, Lync, OCS, Web Hosting, SQL Server, DNS, RDS, Microsoft Dynamics CRM en Virtual Server Hosting met Hyper-V.  

Volgens Citrix kunnen gebruikers dankzij de gecombineerde technologie van EMS-Cortex en Citrix overal gebruik maken van applicaties op alle soorten apparatuur die beschikbaar is.

Abonnement

Het Cortex Cloud Control Panel wordt aangeboden in de vorm van een abonnement. Klanten kunnen met deze dienst via een website gebruikersaccounts beheren en aan gebruikers desktops en applicatiediensten toewijzen. De diensten van het Cortex Cloud Control Panel zijn beschikbaar via het Citrix Service Provider (CSP)-programma waar reeds achthonderd service providers zijn aangesloten.

Virtuele machines

Citrix is de laatste tijd  bezig zijn cloudportfolio uit te bouwen. Zo werd het Duitse bedrijf Netviewer overgenomen. Netviewer is een particuliere, Europese SaaS-specialist op het gebied van samenwerkingsoplossingen en ict-diensten. Netviewer wordt onderdeel van de Citrix Online divisie. In augustus 2010 kocht Citrix VMLogix, leverancier van virtualisatiebeheersoftware. Met de producten van VMLogix hoopt de virtualisatieleverancier het organisaties gemakkelijker te maken om hun virtuele machines te beheren en verplaatsen, van publieke naar private clouds en andersom.

Citrix kondigde verder recentelijk aan te investeren in het bedrijf Primadesk dat clouddiensten levert. Dit is de eerste investering die wordt gedaan vanuit het Citrix Startup Accelerator-initiatief, dat in december 2010 in Silicon Valley werd gestart. Het Californische bedrijf Primadesk helpt gebruikers binnen een eenvoudige interface met het zoeken, beheren en opslaan van hun persoonlijke gegevens in de cloud, vanaf elk apparaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-03T12:35:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.