SAP certificeert clouddiensten van HP

De cloud computing-diensten van ict-leverancier HP zijn door bedrijfssoftwareleverancier SAP gecertificeerd. Het gaat om diensten als het hosten van SAP-applicaties, disaster recovery en netwerkbeheer van bedrijven die SAP-software gebruiken. Elke twee jaar worden de diensten opnieuw gecertificeerd. De tak voor cloud computing is ondergebracht bij HP Enterprise Services. De in 2008 overgenomen dienstverlener EDS maakt ook onderdeel uit van die divisie.

Ict-leverancier HP meldt dat de de certificering betrekking heeft op een reeks van oplossingen, 'waaronder applicatie hosting, cloud management, disaster recovery en networking.'

HP kondigde begin 2011 de beschikbaarheid van verschillend diensten op basis van cloud computing aan. Het ict-bedrijf richt zich in zijn nieuwe strategie op dienstverlening aan grote bedrijven en overheden die zowel intern (private cloud) als extern (public cloud) schaalbare rekenkracht of opslagruimte willen gebruiken.

Naast de levering van servers en beheersoftware dekt de leverancier ook beveiligingsvraagstukken en advisering over wet- en regelgeving af. Voorheen werd de advisering en implementatie van cloud computing diensten vaak door partners uitgevoerd en leverde HP de bijbehorende hardware en software. Nu trekt het bedrijf ook die diensten naar zich toe om het hele cloudspectrum af te dekken.

SAP en HP

De bedrijfssoftwareleverancier en ict-leverancier werken al langer samen. In 2009 richtte ict-leverancier HP en softwareleverancier SAP een gezamenlijke supportdienst in voor bedrijven die SAP-applicaties draaien op de infrastructuur van HP.

HP stelde in 2010 voormalig SAP-directeur Leo Apotheker aan als ceo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-02T11:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.