Acer zet met iGware cloudinfrastructuur op

Computerfabrikant Acer neemt voor 320 miljoen dollar het Amerikaanse iGware over. De kennis bij iGware wordt voor Acer de basis voor zijn eigen cloudinfrastructuur: 'Acer Claude'. iGawe maakt tools voor infrastructuur en cloud software, maar ook virtuele consoles, die onder andere ondersteunt worden in Nintendo's console en handheld Wii en DS. Hierdoor reikt het bereik van iGware's producten tot honderd miljoen consumentenapparaten.

De Acer Claude wordt eind september ontwikkeld. Begin 2012 kunnen de eerste Acer Claude-producten op de markt komen. Acer is aan het herstructureren nadat ceo Gianfranco Lanci enkele maanden geleden opstapte. Zijn opvolger, JT Wang, heeft aangegeven dat het bedrijf door de Acer Cloud wil zorgen dat gebruikers alle ict-apparatuur kunnen integreren met Acer tablets en pc's.

Acer is het tweede kwartaal van 2011 door zwaar weer gegaan, toen er door verkeerd management een groot pc-overschot bij distributeurs ontstond. De Taiwanese fabrikant maakte 150 miljoen dollar vrij om de verkoop te stimuleren. Inmiddels zijn hierdoor drie miljoen mobiele pc's uit de distributieketen gehaald. Het is een logische stap van Acer om zich nu meer op andere dingen te gaan richten, zoals infrastructuur.

Wii U

iGware, dat opereert vanuit Californië, kan nog iets duurder uitvallen voor Acer. Er kan nog 75 miljoen dollar aan bonussen worden uitgegeven. iGware's cloud technologie wordt op dit moment al gebruikt en ook Nintendo's nieuw aangekondigde spelcomputer Wii U maakt hier gebruik van. De computerfabrikant denkt dat de basistechnologie van iGware voor de Acer Cloud een goede toekomst betekent en het merk Acer hierdoor weer sterker wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-22T11:01:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.