Microsoft staat 500 e-mails in Office 365 toe

Om misbruik door spammers te voorkomen staat softwareleverancier Microsoft verstuurders van e-mail vijfhonderd per dag in Office 365 toe. Midden- en kleinbedrijven die willen overstappen naar het online kantoorpakket en veel e-mails naar ontvangers verzenden, doen er dus verstandig aan om de kleine lettertjes in hun contract goed na te lezen.

Microsoft heeft geen ‘uitwijkmogelijkheden' voor deze beperking. De enige oplossing voor professionals en kleine bedrijven die meer dan vijfhonders geadresseerden per dag moeten bereiken, is te upgraden naar het duurdere ‘Office 365 for Enterprises'. Dit is het pakket voor grote bedrijven en instellingen. Daar is de limiet vastgesteld op 1500 ontvangers per dag.

Bij zo'n upgrade moet er meteen een nieuw contract worden afgesloten. Het typische is dat Microsoft daarbij niet garandeert dat de reeds opgeslagen gegevens in de cloud, meegenomen kunnen worden naar het aangepaste account.

Volgens Hans van der Meer, marketing manager bij Microsoft Nederland, heeft Microsoft al op zijn helpsites in maart 2011 en mei 2011 op de beperkingen gewezen.

In samenwerking met Datanews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Die beperking is niet meer van deze tijd. Het geeft een mentaliteit weer. Ik doe echt mijn best om Office365 te adopteren, maar Google Docs lijkt meer op Microsoft Word dan Word in Office 365 in bewerk modus.

De beperking hadden ze ook anders op kunnen lossen met een spam filter die spam herkent en daarop acteert.

@Henri, Een SPam Filter had gekund, echter daar zitten een paar haakjes aan. Ten eerste zal een grote hoeveelheid spam toch eerst via de mailbox systemen naar de Spam filters geleid moeten worden. Dat kost dus geld. Ten tweede kosten die spam filters ook geld. En de wijze waarvoor MS heeft gekozen is een simpel vinkje in een boxje. Dat kost geen geld. En als je toch meer wilt, moet je meer geld betalen. De kalnt wilde toch een goedkope cloud-based mail oplossing? Die krijgt 'ie dan ook.

500 mails voor een kleine organisatie is best veel hoor. Stel dat je 1 minuut per mail nodig hebt om hem op te stellen, dan ben je al 10 uur bezig met mails maken om er 500 te verzenden. En je moet je ook afvragen of je je eigen mailbox wel wilt gebruiken voor het verzenden van bulk mailings. Daar zijn hele goeie (betaalde) cloud mailing diensten voor...

Hoeveel berichten heeft iemand nu in zijn verzonden items staan per dag? 500 mail berichten per dag per postbus klinkt niet onredelijk naar mijn mening. Ik vraag me wel af of het om 500 berichten gaat of om 500 verschillende mail adressen (ik denk dit laatste namelijk).

Er zit een SPAM filter (FOPE) op Office 365 e-mail.

Het verschil zoals Fredo het ziet is essentieel denk ik.
Wanneer ik voor mijn sportclub alle leden een mailtje wil sturen met de uitnodiging voor een algemene ledenvergadering, heb ik 1 mailtje naar 500 adressen
Dito geldt voor een bedrijf dat een posting wil doen naar al zijn klanten met de nieuwste aanbiedingen.
Dan is 500 ineens niet meer zo veel....

Erwin geeft aan dat voor bulk mail ook andere diensten zijn, maar als gebruiker zou ik het juist wel fijn vinden als ik alles met 1 pakket c.q. dienst kan doen, en niet voor iedere variant weer naar een ander pakket/dienst hoef te gaan

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-26T13:06:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.