Discover 2011

HP breidt cloud computing-aanbod uit

man cloud laptop kantoor

HP heeft tijdens de gebruikersbijeenkomst Discover 2011 in Wenen een aantal nieuwe cloudgebaseerde producten, diensten en certificeringen aangekondigd. Hiermee krijgen organisaties volgens HP meer grip op de beveiliging en beheer van cloudomgevingen. HP hoopt dat klanten en zijn partners met de nieuwe initiatieven cloud computing sneller gaan omarmen.

HP heeft zijn CloudSystem-platform samen met netwerk- en telecomoplossingen van Alcatel-Lucent geïntegreerd. Hierdoor ontstaat een combinatie van it-infrastructuur, software en telecomnetwerken waarmee telco's en service providers beheerde clouddiensten kunnen aanbieden, aldus HP. Voor service providers heeft HP het CloudAgile Service Provider Program ontwikkeld. Hierbij kunnen service providers en verkopers van HP nauwer samenwerken rond de verkoop van clouddiensten die gebaseerd zijn op HP CloudSystem.

HP heeft verder het besturingssysteem van zijn CloudSystem Matrix vernieuwd met versie 7.0. CloudSystem Matrix 7.0 maakt het mogelijk om hybride clouddiensten aan te bieden. Daarbij kunnen klanten dataopslag in de cloud doen met HP 3Par storage.

SAP en Windows Azure

HP heeft daarnaast een aantal clouddiensten aangekondigd. Het HP Cloud Protection Program biedt een referentiearchitectuur voor een veilige hybride cloudomgeving. HP Enterprise Cloud Services - Compute Now distribueert automatisch applicatie workloads over servers. HP Enterprise Cloud Services for SAP Development en Sandbox Solution levert een dienst waarmee gebruikers via een virtuele private cloud gebruik kunnen maken van SAP erp-software. HP Storage Consulting Services for Cloud biedt een overzicht van diensten voor het opslaan van data in de cloud. Tot slot is er HP Cloud Applications Services for Microsoft Azure waarmee klanten sneller kunnen migreren naar Microsofts cloudplatform Windows Azure.

HP achtegrondartikel

Lees verder het achtergrondartikel 'HP levert opslag met snelle deduplicatie'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-02T08:36:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.