Social media en het nieuwe werken scoren opvallend laag

Corporatie heeft informatie als topprioriteit

Informatie

De ontsluiting van informatie is voor it-verantwoordelijken van woningcorporaties het belangrijkste vraagstuk voor nu en de nabije toekomst. Thema’s als het nieuwe werken en social media staan opvallend laag op het prioriteitenlijstje. Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Right, in opdracht van it-specialist Info Support. Het onderzoek is uitgevoerd onder 43 it-verantwoordelijken van de grootste woningcorporaties in Nederland.

Ontsluiting van informatie wordt door 26 procent van de ondervraagden gezien als belangrijkste ontwikkeling binnen woningcorporaties, met 23 procent op de voet gevolgd door cloud-oplossingen. Systeem- en data-integratie en ketenintegratie vormen ook belangrijke thema's voor respectievelijk 19 procent en 16 procent van de ondervraagden. Slechts 9 procent noemt het nieuwe werken als belangrijkste thema en 5 procent noemt social media.

‘De onderzoeksresultaten zijn opmerkelijk, want de behoefte aan it-ontwikkeling op het gebied van social media en het nieuwe werken binnen corporaties is blijkbaar minder groot dan de hype doet geloven', zegt Marco Hout, business development adviseur bij Info Support. 'In plaats daarvan heeft informatiemanagement de hoogste prioriteit. Dit past bij het feit dat woningcorporaties hun organisatie momenteel nadrukkelijk aan het professionaliseren zijn. Corporaties gaan meer samenwerken en soms zelfs fuseren. Daar komen verschillende informatiestromen en -systemen bij kijken. Door het informatielandschap zo overzichtelijk en toegankelijk mogelijk in te richten, is een betere samenwerking en dienstverlening mogelijk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-22T14:29:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.