Greenclouds wint CeBIT-wedstrijd CODE_n13

V.l.n.r.: Rob Rijkhoek (Greenclouds), Marika Lulay (GFT) en Frank Pörschmann (Deutsche Messe) met de symbolische prijscheque van 15.000 euro.

Het Rotterdamse Greenclouds is een van de twee winnaars van de CeBIT-wedstrijd CODE_n13 voor jonge bedrijven. Het thema was duurzame digitale energieoplossingen. Greenclouds, een broker van overtollige computercapaciteit uit datacenters, won in de categorie 'Emerging Companies'. De winnaar in de categorie 'Start-ups' is het Berlijnse Changers.com, een online duurzaamheidsplatform rond draagbare zonne-energie-opladers. Beide bedrijven hebben elk vijftienduizend euro gewonnen.

De prijsuitreiking vond donderdagavond 7 maart plaats. Greenclouds en Changers.com behoorden al tot de vijftig finalisten die hun oplossingen deze week in Hal 16 tijdens de CeBIT mogen presenteren.  

De CODE_n-wedstrijd werd voor de tweede keer gehouden. Vorig jaar was het thema van CODE_n12 innovatieve mobiele oplossingen. Deelnemende jonge bedrijven moesten voor CODE_n13 een business model insturen voor duurzame digitale energieoplossingen. Uit de 250 inzendingen uit 35 landen werden vijftig bedrijven uitgekozen, waaronder drie Nederlandse bedrijven. Naast Greenclouds zijn dat Ecochain (software voor duurzaamheidsbepaling) en Bluerise (zeewaterenergie-opwekker).

Het Rotterdamse Greenclouds biedt een platform aan waarbij het computercapaciteit die ict-bedrijven in hun datacenters over hebben, afneemt, bundelt en aanbiedt in de cloud. Dit principe van 'running the cloud together' zorgt er voor dat datacenters efficiënter werken en vermindert hun ecologische voetafdruk aanzienlijk, aldus de jury van Code_n13.  

Andere prijzen

Naast deze twee hoofdprijzen werd nog een aantal andere sponsorprijzen uitgedeeld. Zo nodigde de toeleverancier voor de automobielindustrie Continental, een nieuwe partner van CODE_n, de Duitse startups Carzapp uit Berlijn en Codeatelier uit Burgstetten uit om deel te nemen aan zijn stand op de internationale autoshow IAA in Frankfurt. Ook kunnen beide jonge bedrijven ondernemingsadvies krijgen van Continental. Carzapp exploiteert een platform voor autodelen en Codeatelier heeft de app Homee ontwikkeld waarmee mensen thuis hun apparatenpark kunnen beheren.

Verder selecteerde Seedmatch Changers.com en Carzapp om mee te doen aan zijn crowd funding platform. Tot 5 mei kunnen privé-investeerders met een Duitse bankrekening via seedmatch.de vanaf 250 euro aandelen kopen in deze twee start-ups.

Code_n

CODE_n, wat staat voor 'Code of the New' (het innovatie-dna), is opgezet door Ulrich Dietz, directeur van de Duitse ict-dienstverlener GFT Technologies. Tot de partners behoren naast GFT Ernst & Young en de CeBIT/Deutsche Messe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Fantastisch dat innovatie vooral uit Rotterdam komt als het gaat om sustainable energy oplossingen. GreenClouds, ComputeNext.com en SpotCloud.nl zijn de toekomst als het gaat om het delen en opnieuw inzetten van (over) capaciteit. Voor de eindgebruiker is de capaciteit een extra schaalbaar en snel inzetbare IT omgeving.
De volgende fase is meer dan alleen de inzet van (over)capaciteit.
Meer en meer Cloud organisaties / Providers zullen onderscheidende producten en diensten aan gaan bieden. Denk hierbij aan SAP HANA, BigData oplossingen of beveiligings suites af te rekenen per maand zoals Barracuda on Demand.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-07T23:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.