Gefaseerde cloud-migratie voor OS in Rio

De officiële mascottes van de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio. (Foto: A. RicardoShutterstock.com)

Atos brengt een groot deel van de bedrijfskritische applicaties naar de cloud voor de aankomende Olympische Spelen in Rio in 2016. De migratie naar de cloud voert de it-dienstverlener in fases uit. De eerste stap naar de cloud heeft vorig jaar in Sochi plaatsgevonden en de tweede fase zal tijdens de komende Spelen plaatsvinden. Dit vertelt coo van Atos, Yan Noblot, in een interview met Computable op EMC World.

In 2014 vond fase 1 plaats van de gefaseerde migratie naar de cloud. Atos plaatste toen de resultaten die de sporters hadden behaald realtime in de cloud. Iedereen kon deze resultaten vervolgens bekijken via de website. ‘De reden dat we hebben gekozen voor een gefaseerde migratie is dat we daardoor kunnen leren van eerdere fases’, legt Noblot uit. ‘Dit leerproces is erg belangrijk. Kijk bijvoorbeeld  naar de uitdagingen waarmee je te maken hebt bij de Olympische Spelen, zoals de grote zichtbaarheid, het budget en het feit dat alles op tijd af moet zijn. De Spelen kunnen immers niet verplaatst worden. Risico’s moeten dan ook zoveel mogelijk gemitigeerd worden.’

De tweede fase van de migratie is bijna afgerond en moet klaar zijn voor de Spelen in 2016. Deze fase houdt in dat een groot deel van de bedrijfskritische applicaties in de cloud moeten zijn geplaatst, zoals de accreditatie (ruim driehonderdduizend badges), vrijwilligers portals (zeventigduizend vrijwilligers), workforce management (meer dan een miljoen ploegendiensten) en natuurlijk de sportkwalificaties. Volgende maand wordt de migratie getest en de laatste stap van de transitie naar de cloud moet voor de Winter Spelen in 2018 zijn afgerond.

Cloud als voorbereiding op Internet of Things

De cloud biedt voor de Olympische Spelen flexibiliteit die nodig is om op veranderingen in te spelen in het gedrag van de kijkers naar en bezoekers van het sportevenement, zegt Noblot. ‘Zo is het internet of things (IoT) in opkomst. Op dit moment hebben we nog geen user cases, maar het is wel belangrijk om je daar op voor te bereiden.’ Noblot legt uit dat Atos zich daarop voorbereidt met een innovatie management-proces. In dit proces voert Atos structuur-discussies met partners en klanten over hoe er kan worden omgegaan met dit soort innovatieve veranderingen. Daarnaast moet de applicatie-infrastructuur worden aangepast, zegt hij, zodat nieuwe applicaties kunnen worden toegevoegd zonder de oudere apps te schaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-13T10:55:00.000Z Birgit Bunt