Cloud provider Ikoula koopt hoster Ermis

Overname

De Franse expert in cloud-hosting Ikoula, neemt de Nederlandse hosting provider Ermis over. De cloud provider wil graag uitbreiden binnen Europa en de aankoop past in die strategie.

Met overname van Ermis kan Ikoula Franse klanten ondersteunen met de internationale uitbreiding van hun activiteiten. Ermis werd in 2003 opgericht en heeft meer dan 4600 actieve klanten in het segment van thuiswerkers en kleine kantoren (soho) en instellingen in de publieke sector.

De overname van het volledige aandelenkapitaal van Ermis bezorgt Ikoula lokale aanwezigheid in Nederland. Het bedrijf wil voor het einde van 2016 de omzet in Nederland verdubbelen. Daarnaast wil het bedrijf de lokale teams versterken en een divers scala aan diensten met toegevoegde waarde aan bieden om zichzelf als cloud-expert op de Nederlandse markt te vestigen.

De opening van de dochteronderneming Ikoula Nederland is de tweede stap in de Nederlandse expansieslag. De eerste stap werd in september 2015 gemaakt met de lancering van de Ikoula Cloud-dienst in Amsterdam.

Meer overnames

Ikoula werd in 1998 opgericht en host momenteel projecten van meer dan twintigduizend klanten in zijn twee Franse datacenters. In 2014 vormde de kapitaalinjectie door Ardian (voorheen Axa Private Equity) een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. Mede dankzij de investering van tien miljoen euro gaat Ikoula de komende maanden verder uitbreiden met nieuwe Europese overnames en de opening van nieuwe internationale vestigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-10T10:53:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.