Royal FloraHolland kiest weer voor cloudwerkplek OGD

Sierteelt

Sierteeltcoöperatie Royal FloraHolland, ook bekend als De Bloemenveiling van Aalsmeer, gaat ook de komende drie jaar gebruikmaken van 1ict, de cloudwerkplek van OGD. Het is een verlenging van de overeenkomst die in 2017 startte.

Concreet beheert en ondersteunt OGD de werkplekken van ruim drieduizend medewerkers die primair in Nederland maar ook deels in het buitenland opereren. 1ict voorziet in een gestandaardiseerd werkplekconcept waarbij er sprake is van een schaalbare oplossing: de organisatie betaalt naar gebruik en kan maandelijks op- of afschalen. ‘Ook staan de data van de organisatie veiliger in de cloud. Zo loggen gebruikers in via meervoudige authenticatie en is de verbinding altijd beveiligd’, aldus de onderneming.

Cio André van der Linden geeft aan dat de verlenging moet gaan leiden tot een versterking van de samenwerking. Royal FloraHolland focust zich namelijk sterk op het inspelen op globalisering en digitalisering. Een belangrijk onderdeel hierbij is dat de onderliggende it – en dus de cloudwerkplek  - ondersteunend is. Justin Becker, bij OGD verantwoordelijk voor de samenwerking met Royal FloraHolland, licht dit toe en stelt: 'Naast dat OGD het optimale architectonische pad met Royal FloraHolland bepaalt, zetten wij samen in op een sterke adoptie van de werkplek, om op die manier de medewerkers zo efficiënt en prettig mogelijk samen te laten werken. Dit met een werkplek die gebaseerd is op Microsoft 365. Practise what you preach is wat Royal FloraHolland doet door zelf intern in te zetten op optimale digitale samenwerking. Uiteindelijk is dit immers een goede basis voor de digitale handel en het digitale veilen; iets wat Royal FloraHolland in toenemende mate faciliteert voor haar kwekers en kopers.'

2016: Start digitale transformatie

In 2016 startte Royal FloraHoland een digitaal transformatie-traject waarbij OGD ook het beheer en support van de werkplekken bij Royal FloraHolland overnam. De veilingcoöperatie kondigde begin 2016 een cloudmigratie van applicaties aan. In januari 2016 werd QNH Consulting ingeschakeld om de applicaties van Royal FloraHolland naar de cloud te migreren. Toen werd de bedrijfssoftware van de vijf aangesloten grote bloemenveilingen, waaronder Aalsmeer, gemigreerd naar een platform op basis van Microsoft Azure. Die dienstverlener heeft ook een deel van de applicaties in beheer.

In maart 2016 meldde FloraHolland alle operationele ict-werkzaamheden te willen uitbesteden en alleen nog een kleine ict-regieorganisatie over te willen houden. Middels outsourcing naar gespecialiseerde partijen verwacht het bedrijf beter te kunnen profiteren van nieuwe ict-kennis, zoals over cloud computing, en standaardoplossingen die de markt biedt. FloraHolland wil naast de fysieke marktplaats die het al is, een virtueel handelsplatform voor bloemen en planten in de digitale wereld worden. Die veranderingen zorgden voor de nodige wijzigingen in de ict-infrastructuur van Royal FloraHolland. In september van 'transformatiejaar 2016' meldde de coöperatie dat het beheer van de infrastructuur en het applicatielandschap, inclusief de handelsplatformen, is uitbesteed aan de Utrechtse ict-dienstverlener Conclusion.

Royal FloraHolland is de grootste bloemenveiling van Nederland.

Fysiek Veilen

Een bijzonder onderdeel binnen de samenwerking tussen OGD en Royal FloraHolland is dat OGD faciliteert bij alle it-gerelateerde problematiek rond het fysieke, ‘traditionele’ veilingproces. Middels een managed staffing oplossing ondersteunt OGD Royal FloraHolland bij it-gerelateerde problemen die tijdens dit proces - ook wel ‘de klok’ genoemd – kunnen ontstaan. De ondersteuning heeft betrekking op het verhelpen van verstoringen in het primaire en facilitaire proces ten aanzien van onder meer de tribune-werkplekken, de klokbeamers, (hand)scanners, tijdregistratie-terminals en printers en printernetwerk-componenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-19T10:14:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.