Capgemini maakt Airbus ‘cloud-first’

vliegtuig fabriek productie

Airbus kiest Capgemini om een cloud-first-transformatieprogramma te leveren voor de wereldwijde activiteiten van Commercial Aircraft and Helicopters. Als strategisch partner van Airbus zal Capgemini nu een volledig beheerde dienst van de kern-cloud-infrastructuur voor deze Airbus-activiteiten leveren.

Capgemini zal de transformatie van bestaande diensten stimuleren via integratie en modernisering, het beheer van zowel private als publieke clouds en legacy-infrastructuur, samen met infrastructuurbeheer. Capgemini zal ook de modernisering van applicaties faciliteren, waarbij de omgeving wordt verplaatst naar een multi-hybride cloud-oplossing. Er zal een 'pay-per-use'-model worden geïmplementeerd om de continuïteit van de Airbus-activiteiten te ondersteunen en tegelijkertijd flexibiliteit mogelijk te maken.

Het hybride-cloudtransformatieprogramma zal nieuwe functionaliteiten versnellen met geavanceerde releases in de it-systemen van Airbus, terwijl het bijdraagt aan innovatie op schaal ter ondersteuning van de productieactiviteiten en toeleveringsketens van Airbus.

Daarnaast zal Capgemini de it-afdeling van Airbus ondersteunen bij het versnellen en opschalen van innovatie. Met Airbus zal een gezamenlijk innovatiefonds worden opgericht om opkomende technologieën voor de Airbus-business zoals machine learning en kunstmatige intelligentie te financieren en te testen.

Duurzaamheid

"De clouddiensten zijn tegen 2024 CO2-neutraal"

Om de levering van diensten af te stemmen op de duurzaamheidsambitie van Airbus zal Capgemini een cloud- en infrastructuurplatform van de nieuwste generatie leveren, waarbij een holistische 'sustainability-by-design'-benadering wordt gehanteerd. Dit om een vermindering van de CO2-impact van de infrastructuur voor alle servicelijnen te bereiken. Ook zal een duurzame cloudstrategie worden geïmplementeerd, samen met een actieplan. Dit moet de clouddiensten van Airbus Commercial Aircraft and Helicopters in staat stellen om tegen 2024 CO2-neutraal te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-17T12:27:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.