VodafoneZiggo stapt over op Oracle-cloudapplicaties

In navolging van KPN verhuist telecombedrijf VodafoneZiggo een aantal Oracle-bedrijfssystemen naar de cloud. De implementatie wordt begeleid door Accenture en Profource, leden van het zogeheten Oracle PartnerNetwork.

Het betreft on-premises-systemen voor financiën, personeelszaken en de voorraadketen (supply chain) van Vodafone die worden vervangen door Oracle Fusion Applications in de Oracle-cloudomgeving. Daarmee verbindt en standaardiseert het bedrijf belangrijke bedrijfsprocessen op één enkel dataplatform. Om dit te ondersteunen worden vier cloud-datacenters van Oracle ingericht.

De cloud-softwaresuite van Oracle is verrijkt met kunstmatige intelligentie (ai = artificiële intelligentie). Daarmee kunnen bijvoorbeeld patronen worden ontdekt om verkoop- en supply-chain-processen te verbeteren. Denk aan het in de markt zetten van nieuwe abonnementsvormen en de uitrol van nieuwe smartphones. Volgens Oracle kijkt KPN, dat vorig jaar oktober een contract sloot voor Fusion Cloud-applicaties, naar het gebruik van deze ai-mogelijkheden.

Link KPN: KPN zet zijn Oracle-applicaties in de cloud | Computable.nl

Ook Schiphol is overgegaan naar de cloud en heeft zijn Oracle EBS-suite vervangen door een software-as-a-service-omgeving. Voor die migratie ontving het een nominatie voor de Computable Awards 2022, categorie partnerproject.

Link: Schiphol Finance scoort met digitale transformatie | Computable.nl

Kader Oracle Fusion Applications

Oracle Fusion Applications is een geïntegreerde suite van applicaties en bestaat onder andere uit Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning, Oracle Fusion Cloud Human Capital Management en Oracle Fusion Cloud Supply Chain & Manufacturing. Oracle Integration Cloud en Autonomous Database op Oracle Cloud Infrastructure (OCI) verbinden de applicatiesuite en gegevensbronnen om end-to-end-processen te automatiseren en het beheer te centraliseren. Het brede scala aan integraties, met vooraf gebouwde adapters en low-code, maakt migratie naar de cloud eenvoudiger voor bedrijven, claimt het softwareconcern.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-21T12:14:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.