Franse it-miljardair Niel steekt serieus geld in ai

De Franse it-zakenman Xavier Niel, oprichter van de telecomspeler Iliad Group, kondigt aan fors te investeren in artificiële intelligentie (ai)-technologie. Zo krijgt Iliad voor zijn klanten de beschikking over een Nvidia-DGX SuperPod-ai-supercomputer en bouwt dochterbedrijf Scaleway aan een portfolio van zakelijke ai-toepassingen voor de cloud. Niel vindt dat Europa niet achter kan blijven met ai-investeringen.

Niel maakt zo'n tweehonderd miljoen euro aan budget aan ai-gelden vrij. Naast de aanschaf van een ai-computer en het ontwikkelen van cloudtoepassingen is het geld bedoeld voor de inrichting van een ai-lab in Parijs. Ook organiseert Iliad op 17 november een grote Europese conferentie over kunstmatige intelligentie in Station F, de start-up-gemeenschap van Niel in de lichtstad.

Ai-investeringen worden momenteel vooral gedaan door Chinese en Amerikaanse bedrijven. De Franse telecommiljardair vindt dat Europa – en op z'n minst Frankrijk - hierbij moet aanhaken en een eigen eco-systeem moet opzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-28T17:05:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.