‘Nederlandse ICT groeit harder dan economie’

MBCF: VS is interessante markt voor Nederlandse bedrijven

MBCF Ramon Schuitevoerder

Ramon Schuitevoerder van MBCF [Foto: Marcel Bakker]

De Nederlandse ict-markt is de afgelopen drie jaren gemiddeld met 2,4 procent gegroeid. Dat is fors hoger dan de groei van de economie als geheel, die naar verwachting in 2016 op 1,8 procent uitkomt. Dat concludeert MBCF dat jaarlijks financieel onderzoek uitvoert voor de jaargids Computable 100.

De financieel adviseurs van MBCF zien dus groei in de Nederlandse markt, en ict in het bijzonder, al is er in de Verenigde Staten wel een hogere groeiverwachting. ‘Investeerders en beleggers schatten de VS hoger in dan hier’, verduidelijkt MBCF-partner Ramon Schuitevoerder. ‘Daarom is het interessant om als Nederlands bedrijf naar Noord-Amerika te gaan. Er is daar gewoon een hogere groei. Ook is het interessant om het bedrijf aan een Amerikaans bedrijf te verkopen.’

Als er gekeken wordt naar volgend jaar en of de groei doorzet, dan moet Schuitevoerder constateren dat er veel meer in het vat zit voor Nederland. ‘In 2016 wordt er 1,8 procent economische groei gerealiseerd, in vergelijking tot 2,4 procent die geldt voor de groei binnen de Nederlandse ict-markt in de afgelopen drie jaren. Dat is dus nog altijd beter dan de Nederlandse economie, al moeten we daarbij wel constateren dat de VS in die jaren harder is gegroeid. Kijken we vooruit, dan wordt in 2017 in Europa een groei verwacht van ruim 4 procent ten opzichte van bijna 9 procent in de VS, op basis van vooruitzichten van beursgenoteerde ict-bedrijven.’

Sentia, Eurofiber en Afas Software

Uit het jaarlijkse onderzoek van MBCF blijkt dat hostingprovider Sentia in Nederland het financieel krachtigst is in de ict-markt. Het bedrijf scoort vooral goed op zijn groei van de omzet en zijn EBITDA-marge. Eurofiber is op deze financiële lijst tweede geworden, Afas Software neemt positie 3 in beslag.

Totaaloverzicht en interview

Gekoppeld aan dit artikel zit het totaaloverzicht en een interview met de adviseurs van MBCF. Zo leggen zij uit waarom Sentia zo gezond is, gaan ze in op het voordeel van Eurofiber en doen ze haarfijn uit de doeken waarom Afas Software het financieel zoveel beter doet dan zijn concurrent Visma Software.

Klik hier voor het financiële onderzoek van MBCF voor de Computable 100.

Lees ook het interview met MBCF: Financiële kansen in hosting, data, security en Microsoft

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

wow, nog sneller dan de economie.
IT als belegging, denk out of the box.
Clusters van ICT waardepapieren die groeimarkten financieren..
Campussen vol high potentials, vechtend om de hoogste EBITDA-marge..
Vergeet niet met de duimen omhoog te incasseren.

2017, wel weer een jaar dichter bij mijn pensioen :-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-15T09:47:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.