Computable toont toekomstige innovaties in Future Lab

Start-ups present tijdens it-vakbeurzen

Dit artikel delen:
Logo Future Lab

It-vaktitel Computable organiseert Future Lab tijdens it-vakbeurzen Infosecurity, The Tooling Event en Storage Expo op 2 en 3 november in de Jaarbeurs. In het lab krijgen veertien start-ups ruimte om oplossingen op het gebied van virtual reality en SaaS-tooling te tonen. Zij gaan daarnaast in het Comptabele Café pitch battles met elkaar aan. De start-up met de beste pitch kwalificeert zich voor het tussentijdse juryberaad voor de Computable Awards 2017.

Het Computable Future Lab brengt bezoekers op de hoogte van de nieuwste it-ontwikkelingen. Twaalf start-ups tonen hun ideeën en oplossingen. Zij laten bijvoorbeeld zien wat virtual reality kan betekenen bij productontwikkeling of gaming. 

Deelnemende start-ups zijn virtual reality-specialisten Carroll’s Diorama, Dreamlake, VRmotion, start-up accelerators CET-X en StudentsInc en softwareleveranciers Codex, InfoTV, Movemat, OneSociety, Synerscope en Wildcard. Tot slot helpt SunStudies studenten bij het leren van een vreemde taal tijdens een studiereis.

Computable Future Lab 2016

Computable Café

Tijdens de gecombineerde it-vakbeurzen organiseert Computable ook het Computable Café. In dit café worden debatten, discussies en pub-quizzen georganiseerd en kunt u andere beursbezoekers, sprekers en de Computable-redactie en -experts ontmoeten.

De veertien start-ups van het Future Lab participeren in de pitch battles (woensdag 2 november om 12:45 uur en 14:45 uur en donderdag 3 november om 11:00 uur). Zij maken hiermee kans op een nominatie voor de Computable Award 'Beste start-up van het jaar' voor volgend jaar. Het winnende team mag namelijk een pitch geven tijdens het tussentijdse juryberaad voor de awards van 2017. 

Aanwezige start-ups

 • Carroll’s Diorama: Brengt virtual reality naar eigen zeggen tot een nieuw niveau met zijn vr- experiences.
 • CET-X: Ondersteunt en accelereert start-ups.
 • Codex: Biedt een platform voor studentorganisaties om al hun administratieve taken en informatie centraal, makkelijk en slim te beheren via een plek.
 • Dreamlake: Virtual reality-specialist bouwt werelden, creëert content en visualiseert ideeën die aansluiten bij het verhaal dat een klant wil vertellen.
 • InfoTV: Levert narrowcasting aan ondernemers.
 • Movemat: Ontwikkelt producten voor de zorgsector die fysieke oefeningen of lichte bewegingen combineren met leuke en dagelijkse bezigheden.
 • OneSociety: Levert interactieve event-apps.
 • StudentsInc: Start-upincubator biedt community voor Utrechtse (tech)start-ups.
 • SunStudies: Leert studenten een vreemde taal leren tijdens een (studie)reis.
 • Synerscope: Biedt een all-in-one visual analytics-oplossing om snel inzichten uit open data te halen.
 • TheVRroom.nl: Levert virtual reality entertainmenttoepassingen.
 • Virtual Play: Ontwikkelt vr-toepassingen voor zorg, onderwijsmarketing en entertainment.
 • VRmotion: Verkoopt vr-ervaringen.
 • Wildcard: Optimaliseert internetervaringen op mobile devices via zogenaamde wildcards.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-26T10:09:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.