Value Creation Capital investeert in Scalys

Dit artikel delen:
fintech

Investeringsmaatschappij Value Creation Capital (VCC) uit Bilthoven investeert een niet gespecificeerd bedrag in Scalys uit Hengelo. Die startup ontwikkelt high performance elektronica-modules. Met de investering wil het de dienstverlening uitbreiden en de marktpositie versterken.

Scalys, opgericht in 2016 door ict-leverancier Sintecs, ontwikkelt, produceert en verkoopt zogenaamde high performance elektronica-modules. Deze modules met een grote rekencapaciteit worden ontwikkeld op basis van NXP-technologie en zijn gericht op applicaties voor internet of things, autonoom rijden, supercomputers, big data en security.

Value Creation Capital investeert vanuit haar TechNano Fund in de startup. Dat fonds is goed voor acht miljoen euro. Investeringen variëren tussen de tweehonderdduizend euro en 1,5 miljoen euro per bedrijf. De partijen maken niet bekend hoe groot de investering in Scalys is. Het Hengelose bedrijf stelt de investering te gebruiken om sneller te groeien.

Value Creation Capital

Value Creation Capital (VCC), opgericht in 2005, uit Bilthoven investeert in it-bedrijven op het gebied vahigh tech (via TechNano Fund), cybersecurity (via Security of Things Fund), bedrijfssoftware, data-intelligentie en beheersdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-11T09:27:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.