Tykn is beste Nederlandse blockchain-startup

Dit artikel delen:

Prins Constantijn overhandigt Best Dutch Initial Coin Offering-award aan Tykn tijdens Blockchain Innovation conference 2018

Tykn is tijdens de Blockchain Innovation conference 2018 (BIC2018) uitgeroepen tot beste blockchain- startup van Nederland. Zowel de jury als het publiek betitelde Tykn tot Best Dutch Initial Coin Offering (ICO). De startup uit Leiden biedt een blockchain-app voor identiteitspapieren. Oprichter Toufic El-rjula ontvangt de onderscheiding uit handen van Prins Constantijn.

Tykn is een applicatie waarmee identiteitspapieren, zoals geboortecertificaten, op de blockchain worden gezet. De startup is in 2016 opgericht door Toufic El-rjula. Hij is geboren in Koeweit en verloor tijdens de Golfoorlog zijn geboortecertificaat. Hierdoor ‘bestond’ hij niet meer op papier. El-rjula werkte vijf jaar in Nederland op basis van een werkvisum, had een Nederlands rijbewijs en een seizoenkaart bij zijn favoriete voetbalclub. Toch moest hij twee jaar in een asielzoekerscentrum (AzC) in Zeist doorbrengen. Hier ontwikkelde hij, met zijn eigen ervaring als inspiratie, een applicatie voor digitale identiteit op de blockchain.

De award werd uitgereikt door prins Constantijn van Oranje-Nassau, speciaal gezant van StartupDelta. Hij noemde Tykn een voorbeeld voor Nederlandse startups. ‘Als ik volgend jaar tijdens de Blockchain Innovation Conference weer op het podium sta, hoop ik dat Tykn een grote impact heeft gemaakt op mensen in nood’, voegt hij daaraan toe.

Voor de Best Dutch Initial Coin Offering (ICO) Award waren in totaal zeven Nederlandse startups genomineerd. Naast Tykn waren dit Attrace (gedecentraliseerd affiliate marketing-platform), Careerchain (een industriestandaard om carrièregeschiedenis te delen), Fissacoin (een op tokens gebaseerd betaalsysteem voor de evenementenindustrie), iCasting (online castingbureau dat talent en opdrachtgevers koppelt), MijnVastgoed.nl (vastgoedplatform om te participeren in beleggingswoningen) en Trustier (platform dat de betrouwbaarheid van een organisatie of individu meet).

Rabobank en blockchain

Blockchain Innovation Conference is voor de vijfde keer georganiseerd in Utrecht op het hoofdkantoor van de Rabobank. De bank onthulde tijdens deze conferentie We.Trade. Dat is een platform op basis van blockchain voor handelstransacties.

Startup Weekend 2016

Dit is niet de eerste prijs voor Tykn. Tijdens de Startup Weekend 2016 pitchte Toufic El-rjula zijn idee en won deze competitie. Gedurende dit weekend vormde de oprichter een eerste team en ontwikkelde de eerste hashings. Computable was gastheer van het evenement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-08T08:38:00.000Z Justus Hemelaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.