10 mln. voor virtuele schoenpasser SafeSize

3TSCapital Partners en Convent Capital helpen Almeerse startup bij volgende stap

Dit artikel delen:

Aanbieder van digitale diensten voor virtueel schoenen passen en koopadvies SafeSize krijgt een kapitaalinjectie van 10 miljoen euro. Het geld voor de startup uit Almere komt van 3TS Capital Partners, Convent Capital en een aantal strategische investeerders. Zij staken eerder al geld in het bedrijf. Met de nieuwe investering moet de onderneming de stap maken naar het wereldtoneel.

SafeSize werkt samen met online aanbieders van schoenen en schoenenmerken en scant de modellen die op de markt zijn. Zo ontstaat een database van 3D-modellen. In combinatie met gegevens over de voeten van klanten en hun looptechniek moet zo een passend verkoopadvies ontstaan. Dat kan onder meer leiden tot een terugloop van het aantal retouren van online gekochte schoenen.

De investering wordt gemeld door de Amerikaanse nieuwssite Silicon Canals. SafeSize zegt inmiddels samen te werken met ruim tweeduizend aanbieders van schoenen en schoenenmerken. Het bedrijf heeft ook een scanapparaat ontwikkeld waarmee klanten hun voeten kunnen laten meten en zo een op maat gesneden advies krijgen voor schoenen.

 

Virtueel schoenen passen

De startup gaat het geld inzetten om haar diensten voor het virtueel passen van schoenen verder uit te breiden en investeert het geld in expansie naar meerdere landen, het aantrekken van nieuw talent en het bestormen van nieuwe markten.

SafeSize slaat naar eigen zeggen een brug tussen fysieke en online markten. Inmiddels wordt het concept van 3d-scans, database, fysieke meetapparatuur en ai-gestuurde aanbevelingen door online- en offline-aanbieders toegepast. Het bedrijf heeft als doel om wereldwijd een platform neer te zetten dat klanten voorziet van gepersonaliseerde aanbevelingen die het beste passen bij hun voeten, looptechniek en voorkeuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-01T14:37:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.