Bel-app Talk360 breidt uit naar Kenia en India

Startup helpt lokale ambassadeurs aan het werk via portaal

Dit artikel delen:

Talk360, een Nederlandse startup uit Leusden dat een internationale bel-applicatie aanbiedt, breidt uit naar Kenia en India. Het gaat hier zijn Ambassador Portal introduceren. De lokale bevolking kan ambassadeur van Talk360 worden en hiermee een eigen inkomen verdienen. Via het portaal krijgen ze inzicht in hun prestaties en kunnen ze hun loon laten uitkeren. De startup ontvangt een ton aan financiering van de Nederlandse overheid om de internationale uitbreiding te realiseren.

Het Ambassador Portal van Talk360 is afgelopen jaar ontwikkeld en getest in Zuid-Afrika. Via dat portaal kan de lokale bevolking zich aanmelden als ambassadeur. Vanuit die rol moeten zij de bel-app promoten en verdienen ze geld wanneer iemand uit hun netwerk de app downloadt en gebruikt. Het portaal geeft de ambassadeurs inzicht in hun prestaties (zoals het aantal downloads). Bovendien kunnen ze hun salaris in de lokale valuta middels lokale betaalmethoden laten uitkeren.

De startup ontvangt nu honderdduizend euro aan subsidie van het Dutch Good Growth Fund (DGGF). Dat programma is door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken opgesteld. Via die financiering gaat Talk360 het ambassadeursportaal in Kenia en India uitrollen. Na de realisatie kijkt de startup uit naar een volgende internationale uitbreiding. 

Talk360

Talk360 biedt een mobiele app om internationaal mee te bellen. Dan kan naar zowel mobiele als vaste telefoonnummers. Hiervoor maakt het gebruik van WebRTC als voip-technologie. Dit biedt naar eigen zeggen hoge audiokwaliteit en gebruikt relatief weinig data. De startup heeft een eigen gateway ontwikkeld, waarmee de voip-gesprekken gekoppeld worden aan aanbieders van reguliere telefonie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-12T11:08:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.