Chip voorkomt fraude door weggebruikers

Dit artikel delen:
file

TNO doet in opdracht van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) onderzoek naar een identificatiechip voor auto’s. Die moeten de handhaving van regels rondom milieuzones en de kilometerheffing vereenvoudigen.

Alle Nederlandse auto's krijgen worden mogelijk van een identificatiechip. TNO doet onderzoek naar zo'n chip in opdracht van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Fraude met kentekenplaten en chassisnummers wordt lonend wanneer automobilisten moeten betalen voor het gebruik van de weg.

TNO denkt aan een chip die ergens in de auto wordt verstopt. Chips in de kentekenplaten kunnen met deze chip een netwerk vormen, dat een foutmelding geeft als de kentekenplaten niet langer corresponderen met de verborgen chip. Zo kan de politie fraudeurs snel opsporen.

De eerste proeven worden eind dit jaar gedaan tijdens het project Spitsmijden op het traject Gouda - Den Haag. Deelnemers aan dit project worden beloond als zij buiten de spits reizen. De elektronische signalen van een in de auto verstopte chip moet fraude door de spitsmijders voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Hoeft de politie geen snelheidscontrolles meer uit te voeren. Net als foutparkeren, alle bonnen automatisch dezelfde dag nog in huis en het geld van je rekening geplukt. Dan zou de inkomstenbelasting omlaag kunnen zou je denken.
Wordt het leven een stuk gemakkelijker (behalve voor mensen die bij de belastingdienst werken).

Big Brother is watching you!

En H@cken maar weer...

En weer komt de New World Order (persoonlijke) RFID tag een stukje dichterbij de "fysieke mensch".

Big brother spuit je niet metteen een chip in je lichaam, maar injecteert nu eerst je auto..

Straks gaan ze ze fiets, scooter, laptop (oh nee die is al gechipped) auto chippen tegen diefstal (net als je baby, je kind en je hond of kat)... en dan ben je toch huis zelf aan de beurt.

Watch it!! Blijf ten aller tijde altijd ZELF nadenken,...
- Wie heeft hier echt voordeel bij?
- Wat zijn de achterkant van de chip mogelijkheden?

@Arnd.. Of active jammen ;-)

Te koop aangeboden: Stoorzender (voor in de auto bijv.) Stoort gegarandeerd elke chip in een straal van honderd meter rond de auto. Blij dat ik rij wordt dan pas ECHT werkelijkheid!

Wie heeft hier voordeel bij? Kan me niet voorstellen dat iemand dit vrijwillig gaat testen.

Wedden dat de plaatsen waar deze chips zich in de auto bevinden, zo uitgelekt zijn?

@reg: als je stoort (en daarbij ook nog eens tientallen andere mensen stoort in een cirkel van 100 meter in een file, bijvoorbeeld) riskeer je - in het wetsvoorstel - ruim 60.000 euro boete en 4 jaar gevangenisstraf.

Ik weet niet waarom, maar hoe langer, hoe meer ik verlang naar een plek op aard waar het leven wat minder gecompliceerd is. Mijn Telefoon wordt in Nederland op voorhand afgeluisterd, mijn internetgegevens worden een tijd lang bewaard, mijn auto rijgedrag is volledig in kaart gebracht dmv trajectcontrolles en zometeen een chip, mijn OV gedrag wordt geregistreerd in een OV Chipkaart, mijn bankrekening wordt naulettend in de gaten gehouden, transacties boven 15.000 euro in contanten worden direct gemeld bij overheidsinstanties en onlangs is een persoon aangehouden die middels Hyves een webpagina had aangemaakt waar hij een voorstel deed om in opstand te komen tegen de hoge benzineprijzen. Hoeveel moet er nog gebeuren voordat Nederlanders wakker worden geschud. Ik krijg zo'n vies jaren twintig en dertig van de vorige eeuw gevoel. Toen zou het ook niet zo een vaart lopen.

Vind dit echt te ver gaan. Waarom is brandstof in de rest van Europa bijna overal goedkoper? En hoeft men daar niet zo extreem te belasten en controleren?

Deze proef zou dus alleen succesvol zijn als mensen proberen de beloning te krijgen door trucjes uit te halen, anders is het geen praktijfproef.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-09T11:40:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.