Logica is beste CRM-dienstverlener 2009

Dit artikel delen:

Van de Nederlandse dienstverleners die adviseren bij de implementatie van oplossingen voor customer relationship management (crm), wordt Logica het hoogst gewaardeerd. Dat blijkt uit onderzoek dat Computable door TNS Nipo liet uitvoeren onder bijna tweeduizend ict-managers en -professionals. Het bedrijf scoort een gemiddeld rapportcijfer van 7,3 en laat daarmee Microsoft en Deloitte Consulting vlak achter zich.

Logica wordt vooral gewaardeerd voor zijn kennisniveau (7,5), de kwaliteit van dienstverlening (7,4) en zijn betrouwbaarheid (7,3). Microsoft scoort op het onderdeel kennis met een gemiddeld cijfer 7,8 overigens hoger dan de anderen, maar laat vooral qua prijs een steek vallen met een rapportcijfer 6,4. De prijs van nummer drie op de lijst, Deloitte Consulting,  wordt met een 4,8 echter het minst gewaardeerd. Deze dienstverlener scoort wel weer het hoogst op het nakomen van de tijdsplanning (7,4).

In totaal werden de crm-dienstverleners gewaardeerd met een gemiddeld cijfer 6,5.

Onderzoek

Het jaarlijkse onderzoek maakt deel uit van de ICT Services Guide 2009. In opdracht van Computable voerde TNS Nipo het onderzoek in februari en maart uit onder 1913 ict-managers en ambitieuze ict-professionals.

Computable vroeg de respondenten naar hun ervaringen met dienstverleners. Zij konden per topic rapportcijfers geven voor dienstverleners die actief zijn in dat ict-deelgebied, zoals crm. Respondenten konden per topic alleen de bedrijven waarderen waarmee ze daadwerkelijk ervaring hadden. Alleen dienstverleners die een significant aantal waarderingen ontvingen, werden opgenomen in de uiteindelijke lijst met rapportcijfers.

ICT Services Guide 2009 CRM

Bron: Computable ICT Services Guide 2009 (klik voor vergroting)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo zo Computable... Positieve berichtgeving over Logica, het moet niet veel gekker worden!

Een zonnige dag en bij deze dank voor de waardering, beste klanten.

Gelukkig het jaar 2009 is nog niet voorbij

Logica heeft duidelijk de opgaande lijn in 2009 weer te pakken.
Een goed strategische visie, gemotiveerde medewerkers , goede dienstverlening en klantfocus beginnen zijn vruchten af te werpen.
Ga zo door !

Beste Robert,

Hoe kan je dat nu zeggen (met alle respect). Logica zit nu midden in een ingrijpende reorganisatie. Medewerkers die zich jaren hebben ingezet, worden nu overbodig verklaard. Iedereen in onzekere tijden. Ga maar eens solliciteren. Als je te horen krijgt dat je mag blijven, dan kan je nog niet blij zijn. Er moest wat gebeuren om een goede strategische visie neer te zetten, maar soms twijfel ik over de aanpak. Laatst de mensen in proeftijd bedankt voor hun inzet, nu dit en dan gaat er nog een verandering komen. Het aandeel laat nog niet zien, dat er een positieve verandering er aan zit te komen.

Laten we hopen dat het gebeurt, maar ik zie het somber in.

@Nike,
Voor vele Logicanen was dit de meest donkere dag uit hun geschiedenis. Waarschijnlijk heb je een externe functie. Bel vandaag eens naar kantoor en vraag maar eens wie er binnen jou divisie het veld moeten ruimen. De knmi voorspelt voor vandaag een dag met nog meer zon. Ik twijfel of dat dan ook voor jou op gaat, als je weet wie je collega niet meer zijn.

Wij in Nederland zijn niet gewend met ontslag om te gaan. Het is not done in onze cultuur. In Canada/Amerika is het normaal een paar keer in je leven ontslagen te worden. Er zijn nog ergere dingen te bedenken die in je leven kunnen gebeuren. De ICT trekt wel weer een keer aan, die mensen zijn dan zo weer aan het werk.

oud cmg-er,

je emotie is begrijpelijk, maar de reorganisatie is hard nodig geweest. Geheel eens met Robert: duidelijke visie, strategie en dit resultaat versterkt ons Logica gevoel.

Nogmaals dank, klanten.

Beetje appels met peren vergelijken. Microsoft is helemaal geen dienstverlener maar een softwareleverancier. Het zijn ruim 50 Microsoft-partners die CRM-implementaties verzorgen. Daarnaast is het uiteraard goed en leuk de mening van de IT-er te ondervragen. CRM is echter veel meer een business ding dan een IT-ding. Veel belangrijker is dan ook wat de business-owner en meestal ook de opdrachtgever van een CRM-project vind. Ik vind de kwalificatie beste CRM-dienstverlener op basis van dit onderzoek dan ook niet echt betrouwbaar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-19T10:45:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.