Teleurstellend tweede kwartaal softwarebedrijven

Dit artikel delen:

Verschillende leveranciers van bedrijfssoftware, waaronder CA, Siebel en BMC, behaalden in het tweede kwartaal financiële resultaten die ver onder de verwachtingen bleven.

CA's verlaagde omzetverwachtingen komen wellicht niet als een grote verrassing, gezien de stormachtige periode die het bedrijf de voorbije maanden heeft doorgemaakt. De omzetverwachting ligt nu tussen 830 en 850 miljoen dollar, hiervoor had het bedrijf gerekend op een omzet tussen 860 en 885 miljoen dollar. Toch betekent dit een omzetgroei van 8 procent. Daarbij benadrukt de onderneming dat ditmaal werd gewerkt volgens "algemeen aanvaarde boekhoudprincipes".
 
Ook Siebel stelde zijn verwachtingen voor het voorbije kwartaal scherp bij: de omzet ligt naar verwchting nu rond de 300 miljoen, tegenover een vorige verwachting tussen 340 en 365 miljoen. BMC heeft een vergelijkbare bijstelling gemaakt: van 340 à 365 miljoen naar 318 à 328 miljoen dollar. Beide bedrijven hadden het naar verluidt moeilijk om op het einde van het kwartaal de klanten alsnog te overtuigen een contract te tekenen.
 
Deze verwachtingen en ook teleurstellende geluiden bij bedrijven als Veritas, Webmethods en Peoplesoft is voor sommige analisten aanleiding om vraagtekens te zetten bij de veronderstelde heropleving van de softwaremarkt. "Bedrijven plannen wel geld te besteden aan software, maar hadden blijkbaar nog geen zin om dit nu meteen te doen", zegt een analist in een interview met Cnet.
 
Betere geluiden komen uit de hardwaresector. Die deed het dit voorbije kwartaal wel goed: volgens onderzoeksbureau IDC zou het aantal verkochte pc's wereldwijd met 13,5 procent gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-09T13:45:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.