Genesys gaat los van Alcatel-Lucent verder

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Genesys staat op eigen benen. Eind oktober 2011 deed investeringsmaatschappij Permira een bod van 1,5 miljard dollar op de dochter-onderneming van netwerk- en telecomleverancier Alcatel-Lucent Enterprise en die overname is nu goedgekeurd. Beide bedrijven gaan zelfstandig verder, maar blijven wel samenwerken op het gebied van productontwikkeling. Genesys denkt als zelfstandige organisatie zijn wereldwijde klantenservice te kunnen verbeteren.

Genesys levert onder andere een softwareplatform waarmee contact centers en klantenservices van organisaties beter in contact kunnen staan met klanten. Dit kan per vaste of mobiele telefoon en via internet, e-mail en social media. De software regelt het beheer van de klantenservice van de gehele organisatie.

OpenTouch

Met de overname van Genesys blijven alle achttienhonderd banen bij het bedrijf behouden. Sterker zelfs, het bedrijf zoekt nieuwe mensen voor verschillende functies, onder andere op de marketingafdeling. De softwareleverancier draaide in 2010 een omzet van een half miljard dollar. In 2012 gaat het bedrijf extra geld investeren in onderzoek en ontwikkeling (R&D). De productontwikkeling die nog samen met Alcatel-Lucent wordt gedaan, is vooral voor het product OpenTouch. Wel overwegen beide bedrijven in de toekomst voor de ontwikkeling van meer producten samen te werken.

Bij Genesys blijft directeur en bestuursvoorzitter Paul Segre aan, evenals het eerder aangestelde managementteam. Het Permira-fonds en Technology Crossover Ventures (TCV) zorgen voor financiële ondersteuning en strategisch advies om de organisatie verder te laten groeien. De investeringsmaatschappijen hebben niet de intentie om het overgenomen Genesys snel door te verkopen.

Alcatel-Lucent heeft vestigingen in honderddertig landen met een hoofdkantoor in Parijs. De netwerk- en telecomleverancier haalde in 2010 een omzet van zestien miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-02T10:20:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.