UIG neemt datacenter Curaçao over

De Amerikaanse vastgoedexploitant Unique Infrastructure Group (UIG) neemt het datacenter Ctex (Curaçao Technology Exchange) over. Dat heeft het Antilliaans Dagblad uit betrouwbare bronnen vernomen. Het afgelopen maart geopende Ctex verkeerde al direct in financiële problemen door budgetoverschrijdingen bij de bouw van de eerste fase van het datacenter en omzetverwachtingen die niet uitkwamen. UIG is bereid gevonden het grootste deel van de schulden over te nemen en het datacenter af te bouwen.

Volgens het Antilliaans Dagblad werkt UIG in de Verenigde Staten nauw samen met Apple. Het bedrijf is de ontwikkelaar van The Reno Technology Park in Nevada, waar Apple een iCloud-datacenter heeft. De krant spreekt de hoop uit dat Apple ook van de datacenterdiensten van Ctex gebruik gaat maken. Dan zal eerst de locatie nog moeten worden afgebouwd: pas een van de vier gebouwen is opgeleverd.

De bouw van het datacenter, waarin diverse Curaçaose banken en het Caribische telecombedrijf UTS geld staken, werd gezien als een belangrijke investering in de economie van Curaçao. Het land binnen het Koninkrijk der Nederlanden zou in de regio ermee voorop lopen als technologische hub.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-19T10:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.