Atos levert datacenter op basis van VMware

Atos

Ict-dienstverlener Atos heeft een nieuw aanbod gepresenteerd van digitale datacenterdiensten. Het gaat om nieuwe softwaretoepassingen voor ontwerp, planning en implementatie-diensten voor digitale datacenterdiensten die via de beveiligde datacenters van klanten of Atos geleverd worden.

De ict-dienstverlener breidt zijn datacenterdiensten uit met gevirtualiseerde computing-diensten, networking, opslag, en automatisering van beheer. De software wordt geleverd in de vorm van een dienst (managed service) en is onderdeel van een geïntegreerd softwareplatform. Het Digital Data Center van Atos is samengesteld uit verschillende softwareproducten van VMware. Het gaat onder meer om VMware vCloud Suite, VMware NSX, VMware Virtual SAN en VMware vRealize Suite. Atos schrijft dat Digital Data Center een uitbreiding is van het aanbod van Canopy, de Atos-cloud die gebruikmaakt van EMC- en VMware-technologie.

De divisie is ondergebracht bij Atos Global. Dat zal met een gespecialiseerd team wereldwijd migraties leiden van bedrijven die hun ict-omgeving transformeren naar een software defined datacenter. Eric Grall, hoofd managed services van Atos. 'Met dit aanbod maken we ons aanbod van Canopy-oplossingen en diensten compleet. Hierdoor is Atos in staat zich te positioneren als een leidende marktpartij door klanten te helpen om hun ict-infrastructuur om te vormen naar state-of-art softwaretoepassingen en cloud-technologieën.'

Pilots

De pilots van het Digital Data Center beginnen in het eerste kwartaal van 2015, waarbij aanvullende functionaliteiten, gebaseerd op een van tevoren gedefinieerde roadmap, in de loop van het jaar en daarna worden toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-06T10:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.