Cisco roept switches terug om fatale kortsluiting

Cisco roept switches terug vanwege kans op een dodelijke schok. Het bedrijf heeft een omruilprogramma opgezet om bepaalde modellen uit de IE 5000 serie om te wisselen.

Het gaat om de IE-5000-12S12P-10G en IE-5000-16S12P modellen waarbij de voedingskabel beschadigd kan raken door de metalen bescherming. Hierdoor kan er spanning ontstaan op de metalen buitenkant van de switch. Dit kan weer leiden tot kortsluiting en een fatale afloop voor gebruikers. Daarbij kan er brand ontstaan.

Op de website van Cisco staat een uitleg hoe gebruikers zelf kunnen zien of hun switch kwetsbaar is voor deze storing. De modellen die zijn gemerkt met ‘v02’ of een afwijkend label hebben met de code ‘D517262’ zijn niet vatbaar voor dit probleem.

Serienummer checken

De fout is niet waargenomen bij een klant. Maar werd ontdekt in een switch die nog in eigen beheer was. Cisco heeft direct een hardware upgrade programma gecreëerd om de switches snel te vervangen. Via een serienummervalidatie-tool kunnen gebruikers checken of zij de foutieve switches in gebruik hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-08T15:42:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.