Breedband Regio Eindhoven kiest DSD

Breedband Regio Eindhoven (BRE) en DSD Business Internet hebben een driejarige samenwerkingsovereenkomst getekend. DSD biedt bedrijven, die gebruik willen maken van de dark fiber glasvezelverbindingen van BRE, aanvullende diensten aan. Naast DSD werkt BRE al samen met diverse andere partners.

BRE is een onafhankelijke aanbieder van dark fiber glasvezelverbindingen in de regio Eindhoven. Het is een initiatief van deelnemers uit de overheid, zorg, onderwijs, woningbouw en het bedrijfsleven. Het BRE-glasvezelnetwerk is sterk vertegenwoordigd in Eindhoven maar ligt ook in gebieden in Veldhoven, Helmond en Geldrop. Het netwerk heeft een open karakter. Dit betekent dat alle bedrijven en instellingen hiervan gebruik kunnen maken.

DSD Business Internet levert als zakelijke internetdienstverlener glasvezeldiensten aan bedrijven en overheden door heel Nederland. Afgelopen jaren is een aanzienlijke groei in de vraag naar kwalitatief hoogwaardige bandbreedte zichtbaar. Dit wordt mede ingegeven doordat bedrijven steeds vaker ervoor kiezen om bedrijfsapplicaties in de cloud of in het datacenter onder te brengen.

Dark fiber

Op basis van het dark fiber glasvezelnetwerk van BRE kan DSD Business Internet bedrijven ontsluiten voor internet, aansluiten op het datacenter of koppelen aan een landelijk ip-vpn. Op basis van DWDM kan over 1 darkfiber verbinding 4 x 10Gbit tot 8 x 10Gbit aan data getransporteerd worden. 
BRE levert daarbij de passieve infrastructuur en DSD Business Internet levert daarbij de actieve diensten. Het staat klanten van BRE overigens vrij om te kiezen met welke partners zij in zee gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-17T11:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.