Rittal en HPE sluiten pact rondom hybride cloud

Ict-gigant Hewlett Packard Enterprise (HPE) en aanbieder van behuizings-, kasttechniek en stroomverdelingssystemen Rittal kondigen een samenwerking aan, gericht op het leveren van modulaire datacentersystemen aan mondiale klanten. Rittal brengt haar complete programma modulaire en schaalbare systemen in dat loopt van microdatacenters tot schaalbare containersystemen. Dit aanbod wordt gekoppeld aan de diensten en producten van HPE en moet voorzien in de toenemende vraag aan hybride cloudoplossingen en modulaire datacenters.

'HPE is voor Rittal een belangrijke partner en biedt ons een betere toegang tot de markt waar het gaat om klanten snel te voorzien van de juiste high-end datacentersystemen', licht Andreas Keiger, hoofd van de verkoopafdeling van Rittal toe.

Beide bedrijven richten zich in deze samenwerking specifiek op klanten die behoefte hebben aan hybride cloudoplossingen en volgens het plug & play-principe datacentercapaciteit kunnen aanpassen aan de behoefte binnen hun organisatie.

Volgens de Duitse aanbieder van ict-infrastructuur, software en diensten ontstaat samen met HPE’s Pointnext-Services een compleet aanbod van datacentersystemen. 'Door het partnerschap ontvangen klanten complete it-systemen en hebben ze over de hele wereld toegang tot services, producten en vakkundig advies om de voordelen van de combinatie van Internet of Things en edge computing optimaal te benutten', meldt Rittal.

Rittal

Het Duitse Rittal is een wereldwijde aanbieder van behuizings- en kasttechniek, stroomverdelingssystemen, systeemklimatisering, ict-Infrastructuur, software en diensten. De systemen van Rittal worden in vrijwel alle takken van de industrie, zoals de automobielindustrie, energiesector en de machine- en installatiebouw, gebruikt. In totaal zijn er zo'n 10.000 medewerkers actief verspreid over 58 dochtermaatschappijen.

HPE richt zich op zakelijke ict-toepassingen. In 2014 werd het ict-concern HP in twee afzonderlijke bedrijven gesplitst: Hewlett-Packard Enterprise voor de infrastructuur, software en diensten, en HP Inc voor pc- en printeractiviteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-10T11:23:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.