Nikhef Housing is nieuwe aanwinst DDA

Op de valreep van het ouwe jaar kondigt brancheorganisatie Dutch Datacenter Association (DDA) een nieuwe deelnemer aan. Nikhef Housing zal vanaf nu deel uitmaken van het verbond van Nederlandse datacenters.

Nikhef was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het internet, met name door de experimenten met het Cern, de Europese Raad van Kernonderzoek, in Genève. Het bedrijf was daarmee een pionier op wereldniveau. Dit heeft midden jaren negentig ertoe geleid dat de oorspronkelijke computerruimte van Nikhef één van de eerste locaties werd waar internet service providers huisvesting kregen. Arjen van Rijn, instituutsmanager van Nikhef: ‘Dankzij deze geschiedenis is Nikhef nu de trotse eigenaar van het Nikhef datacenter, ‘Nikhef Housing’, een knooppunt met meer dan 160 aangesloten netwerken.’

Stijn Grove, directeur van de DDA en expert bij Computable, noemt de samenwerking een verrijking voor de branchevereniging: ‘Nikhef Housing is op meerdere vlakken een bijzondere speler. Niet alleen omdat het een onmisbare rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het wereldwijde internet, maar ook omdat het tot op de dag van vandaag een leidende rol op het gebied van connectiviteit heeft weten te behouden.’

Nikhef en DDA

Het in Amsterdam gevestigde Nikhef, het Nationaal Instituut voor Subatomaire Fysica, houdt zich bezig met onderzoek naar de interacties tussen en structuur van elementaire deeltjes en velden. De onderzoeksprogramma’s van Nikhef hebben betrekking op de botsing van minuscule deeltjes. Dit fenomeen wordt onderzocht met behulp van deeltjesversnellers, zoals die van Cern in Genève.

De Dutch Datacenter Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland. De organisatie is opgericht in 2015 en verwoordt naar eigen zeggen de standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties. DDA werkt samen met de Nederlandse overheid, andere marktpartijen en belangenorganisaties. Directeur Stijn Grove werkte eerder voor Colt, Evoswitch en Verizon. Naast zijn werkzaamheden voor de brancheorganisatie heeft hij een bedrijf voor werving en selectie van cloudprofessionals en levert hij advies over datacenters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-19T11:51:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.