NLDC haalt banden aan met ISPConnect

Partijen willen datacenterdiensten en hosting en cloud met elkaar verbinden

Samenwerken

NLDC, de Nederlandse aanbieder van datacenterdiensten, is een partnerschap aangegaan met ISPConnect, de branchevereniging van internetserviceproviders. Het partnership met ISPConnect is bedoeld om de samenwerking met de hostingbranche te verstevigen en kruisbestuiving tussen beide sectoren te bevorderen

Om die reden wordt in april ook een bijeenkomst georganiseerd voor de achterban van ISPConnect in het Tier IV datacenter van NLDC in Eindhoven.

‘De segmenten hosting en cloud zijn voor NLDC zeer belangrijk, omdat zij net als datacenters en netwerkinfrastructuren tot de fundering van de digitale economie behoren. Om onze eindgebruikers goed te kunnen bedienen, is deze groep essentieel in ons datacenter-ecosysteem. Het bundelen van de krachten is daarom naar mijn mening een hele logische stap’, aldus Claartje Mangert, algemeen directeur van NLDC.

Wederzijdse afhankelijkheid

‘Ik ben heel blij met deze samenwerking’, zegt Simon Besteman, directeur van ISPConnect. “De hosting- en cloudindustrie en de datacentersector delen hetzelfde dna en zijn afhankelijk van elkaar. Het is daarom essentieel om samen te werken. Dit partnership met een ambitieuze en toonaangevende speler in de Nederlandse datacentermarkt biedt de gelegenheid om de synergie tussen de hosting- en cloudsector en de datacentersector verder te ontwikkelen.’

NLDC is sinds begin 2017 de nieuwe naam voor de onderneming waarin KPN zijn colocatiedienstverlening heeft ondergebracht. In september 2016 maakte het ict-concern al bekend zijn zes datacenters, die specifiek colocatiediensten aanbieden, in een aparte onderneming te plaatsen.

ISPConnect komt voort uit de fusie die op 1 juni 2011 plaatsvond tussen Stichting ISP Belang en de Vereniging ISPConnect Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-01T15:05:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.