DDA adviseert over restwarmte datacenter

Datacenter

De Dutch Data Center Association (DDA) wil meer inzicht geven in het gebruik van datacenter-restwarmte. Daarom heeft het in samenwerking met stadswarmte-expert Greenvis Energy Solutions het rapport ‘Datacenter & Restwarmte’ opgesteld. Dit rapport maakt de mogelijkheden van datacenter-restwarmte inzichtelijk en geeft aanbevelingen aan de overheid.

Stijn Grove, directeur van DDA, vertelt dat de Nederlandse datacentersector begin 2017 besloot om de restwarmte van datacenters gratis aan te bieden aan Nederland. Inmiddels zijn er diverse projecten in het land waarbij datacenters worden gekoppeld aan warmte-afnemers. Hij wil echter dat Nederland meer tempo gaat maken om zo voorop te gaan lopen. Hiervoor moeten de it-sector en de duurzame warmtesector samenwerken en zo elkaars groei versnellen.

‘Partijen moeten gezamenlijk doelen opstellen en concrete stappen nemen’, zegt Grove. ‘Er is behoefte aan duidelijkheid, regie en een centraal plan. We moeten de lat hoog leggen, willen we Nederland leefbaar houden voor volgende generaties. Hergebruik staat voorop. Want energie is veel te waardevol om maar één keer te gebruiken.’

Om het gebruik van restwarmte te stimuleren, heeft de DDA het rapport ‘Datacenter & Restwarmte’ opgesteld. Het rapport geeft een overzicht van de mogelijkheden van en behoeften aan datacenter-restwarmte, de informatie die hierover beschikbaar is en de partijen die hier een rol in kunnen spelen. Het rapport sluit af met aanbevelingen aan de overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-01T10:45:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.