Techone vervolgt overnamepad hostingproviders

It-dienstverlener Techone uit Rotterdam neemt twee hostingproviders over. Het gaat om de eveneens Rotterdamse partijen Mijnserver en Domeinwinkel. Eerder kwam hostingprovider Protagonist al in handen van Techone. De twee nieuwe aanwinsten vallen onder het management van die dochter.

Techone, ondersteund door investeringsmaatschappij Nedvest, ontzorgt mkb-organisaties op het vlak van it-infrastructuur, telefonie en beveiliging. Het heeft de ambitie om een leidende Nederlandse onderneming in die sectoren te worden. Het heeft voor dit jaar nog enkele overnames op de planning staan. De organisatie heeft, inclusief de dochters, zo'n honderd medewerkers in dienst en staat onder leiding van algemeen directeur Coert Coomans.

Met de overnames versterkt Techone zijn positie in de hostingbranche. Mijnserver (voorheen ExactHost Nederland) bestaat sinds 2002 en biedt domeinnamen, webhosting en onderhoud aan. De hostingprovider beheert meer dan 25.000 domeinen, achtduizend websites en vijfhonderd servers. Domeinwinkel, opgericht in 2003, levert domeinnamen en webhosting. De servers en netwerkapparatuur zijn ondergebracht in Databarn Rivium in Capelle aan de IJssel.

De aangekochte organisaties blijven zelfstandig opereren, maar komen onder leiding te staan van het management van Protagonist. Die hostingprovider is in 1999 opgericht en kwam vorig jaar in handen van Techone

De overnames vonden al eerder dit jaar plaats. Domeinwinkel werd in februari overgenomen en Mijnserver volgde in juli. Techone maakt dit pas een aantal maanden na overnamedatum bekend, namelijk wanneer de nieuwe structuur is opgetuigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-23T10:25:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.