ECM-leverancier reorganiseert ook softwaretak

Kofax verkoopt zijn hardwaredivisie

Kofax, leverancier van scanoplossingen om documentstromen in organisaties te stroomlijnen en te delen, reorganiseert zijn bedrijf. De enterprise content management (ecm)-leverancier verkoopt voor twintig miljoen dollar zijn hardwaredivisie. Deze wordt gekocht door de Duitse private equity firma Hannover Finanz en de managers van de hardwaredivisie van Kofax. Daarnaast reorganiseert het zijn softwarebusiness in de EMEA-regio waarvoor 2,6 miljoen dollar is uitgetrokken. In Nederland heeft de reorganisatie dit jaar geen grote impact.

Het Amerikaanse Kofax is gespecialiseerd in oplossingen voor het scannen en delen van documenten. De producten van Kofax, zowel hardware als software, maken vaak onderdeel uit een enterprise content management-omgeving (ecm ) bij een onderneming. Het bedrijf zegt zich meer te willen richten op zijn softwarebusiness, zoals de Kofax Express software. Daar zit volgens het management de komende jaren de meeste groei in. Daarom wordt de hardwaredivisie, bestaande uit scanners en dataopslagproducten, voor twintig miljoen dollar verkocht aan de Duitse private equity firma Hannover Finanz en de managers van de hardwaredivisie van Kofax. Deze krijgt de nieuwe naam Dicom International AG. De hardwareproducten worden verkocht via ict-dienstverleners en resellers.

De software-activiteiten worden gereorganiseerd waarvoor 2,6 miljoen dollar wordt gereserveerd. Er vervallen in de EMEA-regio twintig banen door de reorganisatie. Ook komt er een shared services center in het Zwitserse Rotkreuz. Dit moet in het fiscale jaar 2012 een besparing opleren van 2,5 miljoen dollar.

Nederland

Joost Elkhuizen, directeur van de hardwareverkopen bij Kofax  Benelux, meldt dat de hardware- en software-activiteiten in het kantoor in Houten blijven. ‘Kofax, die dus alleen de software solutions  blijft doen, en Dicom (de oude hardwaredivisie van Kofax) zullen beide vanuit ons huidige kantoor in Houten gaan opereren. Er is aangekondigd dat dit in 2011 niet zal wijzigen. Qua personele bezetting verwacht ik niet dat er iets verandert. Wij hebben hier een verkoopafdeling, service- en enkele pre-sales medewerkers in dienst. Alle overige functies zijn al ‘shared' en zitten op andere kantoren.'

In Nederland blijft er een sterke focus op de hardwaredivisie, wat per 1 maart 2011 Dicom gaat heten, benadrukt Elkhuizen. ‘Wij zullen ons beter kunnen concentreren op de verkoop van de documentscanners, Kofax VRS en de capture oplossingen.'

In Nederland worden de scanoplossingen van Kofax onder andere verkocht door Inter Access, Docspro, Pink Roccade en Capgemini Business Information Management. Technologiepartners zijn onder andere Fujitsu PFU Imaging Solutions Europe en VDD IQware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-18T11:26:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.