Main Capital koopt softwarebedrijf Sofon

Dit artikel delen:
Handen schudden

De investeringsmaatschappij Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang gekocht in het Eindhovense softwarebedrijf Sofon. Het huidige management blijft het bedrijf leiden. Sofon ontwikkelt en bouwt standaard software die salesorganisaties ondersteunt bij het maken van offertes en het beheren van contracten. Naast Main neemt ook Dolfin Capital een belang in het bedrijf.

Met de investering van Main Capital wil Sofon zijn groeistrategie realiseren, met verdere expansie naar onder andere Duitsland en de VS. Als basis voor de groei zal Sofon voor het einde van het jaar een nieuw cloudplatform lanceren. De software integreert naadloos met de producten van de belangrijkste erp- en crm-aanbieders. Sofon heeft al vestigingen in België, Duitsland, Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

De Sofon-software ondersteunt complexe verkoopprocessen binnen internationaal opererende organisaties. De software vereenvoudigt, versnelt en verhoogt de kwaliteit van het maken en de afhandeling van offertes en het managen van contracten. Gebruikers van de Sofon-oplossingen zijn onder andere Philips Healthcare, Ricoh Europa en Tyco Valves & Controls. Sofon heeft omzet en winst de afgelopen jaren sterk zien stijgen.

Twaalf miljoen euro

Main Capital Partners maakte eind juni 2012 bekend een bedrag van twaalf miljoen euro te hebben aangetrokken voor zijn investeringsfonds Main Capital III. Doel van dit fonds is het overnemen van Nederlandse softwarebedrijven. Het geld komt van Main Capital Partners zelf, de Zwitserse investeerder Akina en een aantal families en vermogende ondernemers. Het fonds wil groeien naar een totaal vermogen van zestig miljoen euro.

‘De markt waarin Sofon actief is groeit met een kwart elk jaar. Wij vertrouwen erop dat wij de inkomsten van Sofon uit internationale afzet de komende jaren kunnen verveelvoudigen. Sofon heeft een uitstekende uitgangspositie, een goed product en sterk management', zegt managing partner Charly Zwemstra van Main Capital.

Iaso, SecondFloor, Visionwaves, EuroSystems en Sharewire

Main Capital Partners participeert momenteel in verschillende softwarebedrijven. Het gaat hier om Iaso Backup Technology, SecondFloor (compliance en risk management software), Visionwaves (managementoplossingen), Eurosystems (credit management software) en Sharewire (mobiele applicaties en oplossingen).

Main nam begin dit jaar ook afscheid van investeringen die het eerder had gedaan. Actuera werd doorverkocht aan collega-investeringsfonds Waterland en technisch documentspecialist Tedopres ging naar het Finse beursgenoteerde bedrijf Etteplan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-03T15:19:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.