CeBIT 2013

Windream introduceert nieuwe ECM-functionaliteiten

De Duitse ecm-leverancier Windream presenteert nieuwe functionaliteit en uitgebreide mobiele oplossingen voor het Windream Enterprise Content Management-systeem op de CeBIT 2013. Van 5 tot en met 9 maart toont het bedrijf in hal 3, stand J 20 onder andere een PDF Xchange-extensie voor de Windream DocView-documentviewer, een Windream iOS- en Android-app en nieuwe versies van het Windream Web Portal en Windream Web Based BPM. De Windream DirectStreaming-technologie voor data en media-archieven, gebaseerd op de VFS-technologie, zal ook centraal staan op de stand.

De nieuwe Windream versie 5.5, die binnenkort beschikbaar komt, is uitgebreid met nieuwe functies die op de CeBIT gepresenteerd zullen worden. Bijvoorbeeld de Windream DocView-documentviewer is uitgebreid met een PDF Xchange-integratie waardoor gebruikers tekst kunnen onderstrepen, notities kunnen toevoegen of bepaalde passages zwart kunnen maken. De Windream-zoekfunctie krijgt nu ook een semantische zoekmogelijkheid. Tijdens het zoeken in de volledige tekst van documenten krijgen de gebruikers alternatieve trefwoorden en een selectie van documenten die overeenkomst vertoont met de gezochte documenten, gesorteerd op relevantie. Windream 5.5 ondersteunt Microsoft Windows Server 2012, Windows 8 als client-besturingssysteem en alle Office 2013-applicaties.

DirectStreaming en iOS- en Android-app

De VFS-technologie, die de basis vormt voor Windream 5.5, geeft gebruikers de mogelijkheid bestanden groter dan 4 GB te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor bedrijven die Windream willen gebruiken voor het efficiënt beheren van grote media-archieven met video en andere mediaformaten. De VFS-technologie maakt het mogelijk deze bestanden direct vanaf de Windream-server te openen zonder deze eerst compleet naar het werkstation te kopiëren. Deze DirectStreaming-technologie leidt tot efficiëntie, een lagere netwerkbelasting en verbeteringen bij het zoeken in media-archieven.

Op CeBIT toont Windream ook een applicatie voor iPhones, iPads en smartphones, de zogenaamde Windream-app voor iOS en Android. Deze app geeft gebruikers mogelijkheden om in de tekst van documenten te zoeken op de Windream-server. Verder kunnen gebruikers favorieten aanmaken, documenten uploaden en taken en processen raadplegen die via Windream BPM zijn gecreëerd.

Web Portal, BPM 5, Exchange en Sharepoint

Het Windream Web Portal en het Windream Business Process Management (BPM)-system hebben een nieuw design gekregen. Dit is gebaseerd op de layout van Microsoft Office 2013-applicaties en Windows 8. Windream BPM biedt nu uitgebreide rechten om processen te ontwerpen, te starten en te beheren. De integratie en het gebruik van tabellen in formulieren is uitgebreid. Verder biedt Windream BPM een uitgebreide web scripting-functie en worden parallelle processen ondersteund.

De huidige versie van Windream Exchange-archiveringsoplossing voor e-mail ondersteunt Microsoft Exchange 2013. Dit geldt zowel voor Outlook Web Access (OWA) als voor de Outlook 2013-desktopclients. Ook worden er verbeterde versies van de Windream WebParts for Sharepoint gepresenteerd. Deze bevatten onder andere een Windream-browser en efficiënte Windream-zoekfuncties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-05T11:10:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.