SIMgroep sluit pact voor social intranet

Dit artikel delen:

De Rotterdamse e-dienstverlener Simgroep en de Groningse leverancier van social business-toepassingen Embrace (onderdeel van online dienstverlener Malengo Groep) slaan de handen ineen. Samen ontwikkelen ze social intranet voor gemeenten. Daarmee kunnen lokale overheden statische content, zoals nieuwsberichten en algemene informatie over procedures en beleid vanuit het cms van Simgroep op het social intranet publiceren. Tegelijkertijd zorgt de social business software van Embrace ervoor dat gebruikers gemakkelijk user generated content kunnen plaatsen en inzien.

'De directe aanleiding voor de samenwerking die ruim een jaar geleden startte, is dat veel van de gemeenten in ons klantenbestand op zoek zijn naar een alternatief voor hun traditionele intranet. Met de opkomst van web 2.0 toepassingen en de massale adoptie van social media werd het vrij duidelijk dat het intranet mee moest groeien naar een social intranet', licht Frank de Goede, directeur van Simgroep toe. 'Het intranet wordt daarmee een business tool waarbij medewerkers of teams zelfstandig taak- of zaakgericht informatie kunnen delen met collega's en externen', voegt De Goede toe.

Inmiddels is het social intranet al bij verschillende klanten in gebruik. Zo werken de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Sudwést Fryslân en Veghel al met een nieuw intranet. Martijn Weesjes, mede-eigenaar van Embrace: 'Dat stelt hen in staat om efficiënter te kunnen samenwerken en beter gebruik te maken van de binnen de organisatie aanwezige kennis. Dat is hard nodig, want met alle veranderingen die op gemeenten afkomen is verbetering van zowel interne als de externe dienstverlening een behoorlijke uitdaging. Inmiddels zijn steeds meer gemeenten bezig met de aanschaf of de implementatie van ons gezamenlijke product. Ik zie dit als een bevestiging van de behoefte aan social intranet.'

Embrace online vertaalt in samenspraak met gemeenten verschillende processen naar online dienstverlening. Simgroep adviseert in frontoffice-oplossingen voor de e-overheid. 'De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is niet alleen de formalisering van de al bestaande samenwerking, maar betekent voor beide partijen ook het startschot voor de doorontwikkeling van social intranet dat specifiek op overheden is gericht. Ook wordt gekeken hoe zij elkaar verder kunnen versterken. Samen kunnen we er voor zorgen dat overheden beter, gemakkelijker en sneller kunnen gaan samenwerken. Zowel intern, als extern', aldus de bedrijven in een gezamenlijke toelichting op de samenwerking.

Analistenbureau Gartner bespeurde eerder al dat intranet een sociale revival doormaakt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-16T14:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.