IBM brengt Lotus Notes naar Linux-desktop

IBM brengt zijn desktopsoftware Lotus Notes ook naar Linux. Eind deze maand verschijnt een versie van het mail- en samenwerkingspakket die draait op het open source-besturingssysteem. De volgend jaar verschijnende nieuwe versie (codenaam Hannover) draait ook op Linux.

Aanvankelijk was het plan van IBM de ondersteuning voor Linux op desktopcomputers pas met Hannover te brengen. Directeur Ed Brill, verantwoordelijk voor de wereldwijde Notes-verkoop, zegt nu dat dit naar voren is gehaald. "Er is veel marktvraag hiernaar, met name in landen als Duitsland, India, China, Brazilië en China", aldus de topman.

Notes draait nu op Microsofts Windows en Apple's Mac OS. Gebruikers van het pakket die het op één van die bedrijfseigen besturingssystemen draaien, mogen hun licentie kostenloos inwisselen om Notes op Linux te draaien, verklaart Brill. Nieuwe gebruikers die de IBM-programmatuur op Linux willen gebruiken, betalen hetzelfde bedrag als Windows- en Mac-gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe gaat dat met Lotus Smartsuite?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-10T09:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.