Italianen winnen programmeerwedstrijd Imagine Cup

Het Italiaanse Politecnico di Torino is winnaar van de Imagine Cup, de programmeerwedstrijd voor studenten van Microsoft. Inmiddels is het Nederlandse team ook weer terug in ons land.

Het Italiaanse team maakte ‘Hello World’, dat de relatie tussen de dokter en de patiënt moet verbeteren. Het apparaat geeft de dokter belangrijke informatie, die vaak door patiënt zelf niet verteld wordt, omdat dat niet mogelijk is of omdat de patiënt de informatie niet belangrijk vindt.

Het Nederlandse team is niet erg te spreken over de Italiaanse inzending. “De applicatie werkte niet, het was gefaket. Maar het zijn Italianen; zij kunnen het goed verkopen”, zegt Rolf Huisman. Het team had de prijs liever naar Brazilië zien gaan, dat tweede werd.

Het team van Rolf en Matthias Huisman en Sebastian Schimmel haalde met hun ‘Health Desk’ niet de tweede ronde. Toch pronkt er een trofee op de schoorsteen in huize Huisman. Die kreeg het team van het Sloveense team dat de derde prijs in de wacht sleepte. De gebroeders Huisman en Sebastian organiseerde, met hulp van de beveiliging, een feestje voor het team en kreeg daarom een van de prijzen van het team mee naar huis.

De uitschakeling in de eerste ronde zorgt niet voor teleurstelling in het team. “Ik had eindelijk vakantie”, zegt Rolf. De teamleden genoten daarom ook van de laatste dagen in India. Ze deden mee aan het restauratieproject dat Microsoft organiseerde. Rolf: “Je bezoekt een land en behoort dan ook iets terug te doen”. Ook bezochten de Nederlanders nog de Taj Mahal.

Donderdagavond stond voor de teams een avondactiviteit op het programma. Er werden activiteiten zoals karaoke en een poolparty georganiseerd. Matthias vroeg zich echter af waar de computers waren. Academic relations manager Maarten-Jan Vermeulen zorgde er daarom voor dat Matthias in de feestcommissie terechtkwam en samen met Rolf en Sebastian werd er binnen twee uur een lan-party-opgezet. “Dit laat wel zien dat de jongens technisch heel veel kunnen”, zegt Vermeulen.

Het organiseren van de lan-party heeft wel wat voeten in aarde. “Alles was al verscheept naar Delhi. We hebben echt naar spullen moeten zoeken. Onder andere hebben we een switch in de perskamer weggehaald, waardoor de journalisten geen internet meer hadden. Maar op een gegeven moment zaten er wel zo’n vijftien man te spelen”, zegt Rolf. Deze actie had tot gevolg dat de jongens de volgende dag in de Imagine Cup Times stonden met als kop van het artikel ‘Dazing Dutch’.

Inmiddels zijn de jongens weer terug in Nederland en een hoop ervaringen rijker. Matthias en Sebastian willen volgend jaar graag opnieuw meedoen aan de Imagine Cup. Voor Rolf zal dat er niet inzitten, omdat hij, als alles volgens plan verloopt, dan is afgestudeerd.

Maarten-Jan Vermeulen heeft al veel ideeën voor de Imagine Cup van volgend jaar. “Ik hoop dat we volgend jaar meer deelnemers kunnen aantrekken en meer focus kunnen leggen op andere categorieën dan softwareontwerp. De werving is al begonnen en we hebben al reactie gekregen van geïnteresseerden”.

Programmeerwedstrijd Imagine Cup

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-17T12:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.