Failliet Mulix gaat door onder zelfde naam

Ict-bedrijf en detacheerder Mulix uit Bergen op Zoom, dat op 26 juli 2011 door de rechtbank in Breda failliet werd verklaard, gaat via andere vennootschappen met zo'n twintig medewerkers door onder de naam Mulix Zuid-Oost Nederland. Het faillissement kost vijf mensen hun baan.

Mulix is een detacheerder van onder andere infrastructuurspecialisten en softwareontwikkelaars, op het gebied van onder andere .Net en Java/Oracle. Curator Peter Jansen uit Roosendaal is nog bezig met de afwikkeling van het faillissement. Volgens hem had Mulix geen geld meer om de lonen te betalen. 'De vijf werknemers vroegen daarom om het faillissement van Mulix', aldus Jansen. Tijdens de hoogtijdagen van Mulix werkten er zo'n zestig professionals. Het gros van de klanten zijn mkb- en internationale bedrijven die actief zijn in Zuid-Nederland.

Onenigheid

Jansen onderzoekt het faillissement en zegt in de boekhouding een bundel van diverse vennootschappen en stichtingen te hebben aangetroffen die met elkaar verbonden zijn. De twee eigenaren van een aantal BV's en stichtingen die onder Mulix vallen, hebben een onderling conflict, aldus Jansen. Er lopen enkele procedures bij de ondernemingskamer, de kantonrechter, de rechtbank en het gerechtshof. 'Er is onder andere onenigheid over het wegsluizen van bedrijfsactiviteiten van Mulix naar andere bedrijven', zegt Jansen.

Volgens Deborah Lugthart, management assistente van Ad Horsten, directeur van Mulix, gaat het bedrijf door onder de naam Mulix Zuid-Oost Nederland BV. In het hoofdkantoor in Bergen op Zoom werken twintig mensen, aldus Lugthart. Horsten was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Mulix en voetbalclub RBC

Mulix, dat in 1999 is opgericht, was hoofdsponsor en shirtsponsor van voetbalclub RBC uit Roosendaal. Deze club werd zelf op 8 juni 2011 failliet verklaard. De noodlijdende voetbalclub vroeg faillissement aan nadat de gemeenteraad van Roosendaal niet garant wilde staan voor een lening van één miljoen euro. RBC zou in 2012 zijn honderdjarig bestaan vieren. Op de website van Mulix staat nog een logo van RBC. Mulix organiseerde in de business lounge van de club bijeenkomsten, zoals een seminar met distributeur SecureComm. Daar kwamen sprekers van Microsoft, Panda Software en WatchGuard Technologies. Een andere sponsor van RBC was het Libische Tamoil, dat valt onder Oilinvest BV uit Ridderkerk. Tamoil heeft een omzet van miljarden euro's en is in handen van de Libische dictator Khadaffi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-19T12:50:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.