Mandriva staat op rand van faillissement

Linux-distributeur Mandriva staat op omvallen. De Linux-specialist heeft financiële problemen omdat zijn aandeelhouders nog niet akkoord zijn gegaan met een herfinanciering. Het is niet de eerste keer dat Madriva in de problemen is gekomen.

Mandriva-ceo Dominic Loucougain heeft de aandeelhouders al in december 2011 een brief gestuurd over een mogelijk faillissement. In deze brief, die op het forum van Mandriva is geplaatst, staat dat een faillissement dreigt als er voor 16 januari 2012 geen nieuwe herfinanciering komt.

Naar verluidt wil een anonieme aandeelhouder voor een bedrag van vier miljoen dollar meedoen aan de herfinanciering. Er schijnt echter onenigheid te zijn tussen de aandeelhouders onderling over het herfinancieringsplan. Zo zou aandeelhouder LinLux bezwaren hebben.

Mandriva had eerder in 2010 problemen rond een herfinanciering. In 2002 waren er ook financiële problemen toen Mandriva nog Mandrake heette. In beide gevallen kwam er net op tijd extra geld vrij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er is een voorstel van een niet nader genoemde partij om Mandriva over te nemen (staat op hun blog).. Aandeelhouders beslissen daar vandaag over.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-12T08:46:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.