Samsung investeert dit jaar 41,6 miljard dollar

Samsung Laptop (3x4)

Samsung notebook

Samsung heeft voor 2012 een investeringsbudget van 41,6 miljard dollar. De Koreaanse it-leverancier, die onder andere processors, notebooks, tablets en smartphones maakt, wil dit jaar 26.000 nieuwe mensen aannemen. Dit meldt de Wall Street Journal.

Het investeringsbudget van 41,6 miljard dollar is hoger dan in 2011. Toen was het budget 36 miljard dollar. Het Koreaanse bedrijf wil wereldwijd verder groeien door te investeren in nieuwe faciliteiten (27 miljard dollar), zoals een uitbreiding van productiecapaciteiten van processors in een fabriek in het Amerikaanse Austin voor Apple iPads en iPhones. Dit ondanks dat de twee leveranciers elkaar regelmatig voor de rechter slepen rond het oneigenlijk gebruik van patenten.

Verder wordt een deel van het budget besteed aan onderzoek en ontwikkeling (11 miljard dollar). De rest van het budget gaat naar andere zaken, zoals het aankopen van aandelen. Samsung zelf geeft geen commentaar op de hoogte van zijn investeringsbudget.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-18T12:49:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.