Red Hat geeft preview OpenStack-distributie vrij

Open source-leverancier Red Hatgeeft de previewversie vrij van Red Hat's OpenStack-distributie. Deze versie is gebaseerd op het open source OpenStack-framework waarmee private, publieke en hybride infrastructure as a service (IaaS)-cloudomgevingen kunnen worden gebouwd en beheerd.

Red Hat ondersteunt OpenStack met een gecertificeerd ecosysteem van hardware- en applicatieleveranciers, waardoor klanten beschikking krijgen over een betrouwbare op open source gebaseerde cloud. Deze cloud wordt door Red Hat ondersteund met professionele diensten en oplossingen. De OpenStack-distributie is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux 6 en per direct verkrijgbaar als download.

Self-service portal en api's

OpenStack is opgericht om standaarden te bevorderen en wil een einde maken aan cloud lock-in. OpenStack stimuleert het gebruik van private clouds en publieke IaaS en is een aanvulling op Red Hat's portfolio van open source cloudoplossingen. Het softwareproject stelt bedrijven in staat storage en netwerken op grote schaal te beheren via een self-service portal en api's op standaard hardware.

Red Hat ondersteunt OpenStack al langere tijd. Tijdens de OpenStack Summit 2012 afgelopen april werd bekend dat Red Hat de derde grootste partij is die OpenStack actief ondersteunt. Samen met andere grote it-leveranciers ondersteunt Red Hat als Platinum Member de OpenStack Foundation dat het OpenStack-project leidt en coördineert. Het OpenStack-project biedt een open source-oplossing die organisaties helpt met betere prestaties, functies en functionaliteiten voor private en publieke clouds.

Open hybride cloud-portfolio

Met de nieuwe previewversie zet Red Hat stappen in het voorzien van een betrouwbare 'enterprise ready'-distributie van OpenStack. Red Hat's OpenStack-distributie is een uitbreiding en aanvulling op het open hybride cloud-portfolio van Red Hat dat bestaat uit Red Hat Enterprise Linux (RHEL), Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV), Red Hat CloudForms, Red Hat Storage en Red Hat OpenShift Platform-as-a-Service.

Red Hat werkt al enige tijd samen met een groep klanten die OpenStack van Red Hat heeft getest en een bijdrage heeft geleverd om de previewversie te voltooien. Red Hat wil deze groep uitbreiden voor verdere ontwikkeling. Daarnaast werkt Red Hat nauw samen met partners zoals cloud- en service provider Rackspace rond beheerde Red Hat OpenStack cloud-omgevingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-14T11:16:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.