Vueling daagt programmeurs uit app te ontwikkelen

Vueling

De Spaanse vliegtuigmaatschappij Vueling daagt programmeurs uit om binnen 24 uur een mobiele app te ontwikkelen tijdens de eerste Vueling Hackaton in Barcelona. De app moet de ervaring van passagiers verrijken met bijvoorbeeld nieuwe features, games of entertainment. Tijdens het boeken van de vlucht, het wachten op het vliegveld of gedurende de vlucht zelf.

It’ers over de hele wereld kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Vueling Hackaton op 8 en 9 november in het Mobile World Center in Barcelona. Het winnende team wordt beloond met vijfduizend euro en voor ieder teamlid een gratis vlucht naar een Vueling-bestemming naar keuze.

Samenwerken aan softwareprojecten

De hackathon start op 8 november om 18.00 uur en eindigt de volgende dag op hetzelfde tijdstip. Een hackathon is een event waarbij computerprogrammeurs en andere softwareontwikkelaars samenwerken aan softwareprojecten. Tijdens de Vueling Hackathon werken teams de hele nacht door aan het ontwikkelen van een nieuwe applicatie. Zij worden hierbij geassisteerd door it-medewerkers van de vliegtuigmaatschappij.

Na afloop presenteren de deelnemers hun projecten aan de jury. Naast de hoofdprijs worden ook de tweede, derde, vierde en vijfde plaats beloond met een gratis vlucht. Mocht de ontwikkelde app van de winnaar voldoen aan de eisen van de jury en it-afdeling van Vueling, dan bestaat de kans dat deze daadwerkelijk geïmplementeerd wordt.

Registreren

Teams die ervaring hebben met het ontwikkelen van apps en deze uitdaging aan willen gaan, kunnen zich tot en met 30 september 2013 registreren. Bij de registratie wordt tevens een motivatie gevraagd in de vorm van een brief of video waarin duidelijk wordt waarom een team mee wil doen aan de Vueling Hackaton. Vueling selecteert uit alle aanmeldingen twintig teams die mogen meedoen op 8 en 9 november in Barcelona.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Recentelijk regelmatig met Vueling gevlogen: vertragingen van een half uur zijn eerder de regel dan uitzondering. Ik kan begrijpen dat ze met name de wachtende mensen op de vliegvelden wat willen bieden ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-04T14:24:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.